avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Activitate Anca Schiopu

Activitate Anca Schiopu

Discuție Factura fiscala
Buna ziua,
Unui client, cu care de altfel este incheiat contract de prestari servicii, ce refuza semnarea procesului verbal de predare primire, pentru ca nu mai vrea sa plateasca serviciile, in ce conditii ii putem emite totusi factura fiscala?
In contractul semnat intre parti, din pacate, nu exista niciun art. care sa faca referire la situatia de fata.
Multumesc anticipat!

Buna ziua,
Firma la care lucrez, a emis o factura cu penalizari pentru o institutie ce nu si-a achitat factura. Institutia apoi a achitat factura de penalizari, dar nu si factura initiala, cea la care s-au calculat de fapt penalizarile.
S-a mai intalnit cineva cu aceasta situatie?
Se mai emite o alta factura de penalalizari? Si daca da, se poate sa mai cuprinda aceiasi perioada ca si prima factura de penalizari?
Buna ziua,
Se poate sa ma ajutati, cu aceleasi detalii, va rog? Doresc infiintarea unei gradinite din fonduri europene in Popesti Leordeni. Ma in tereseaza de asemenea si detalii legate despre accesarea fondurilor si pentru o gradinita cu profil sportiv.
ancaschiopu@yahoo.com este adresa unde puteti trimite informatiile.
Multumesc anticipat!
Buna ziua.
Un salariat al carui CM se terminase, nu s-a prezentat la serviciu urmatoarele 3 zile, timp in care a fost suspendat in Revisal pe motiv de absente nemotivate. A 4-a zi, angajatul vine cu CM, in continuarea celui initial.
Ce se poate face in acesta situatie?
As mai avea o intrebare tot legat de acesta speta. Cheltuielile cu transportul si cazarea necesare desfasurarii activitatii angajatilor prin specificul muncii lor ( sunt angajati cu locul muncii mobil). Aceste cheltuieli cum sunt tratate ? se scad oare ca si cheltuieli ( dupa ce a fost pusa cota de impozitare de 1% pe venit?
Si legat de cheltuielile necesare desfasurarii activitatii salariatilor, cum vor fi tratate?
Buna ziua,
Cum este influientat impozitul pe venit de cheltuielile deductibile, in cazul unei microintreprindere cu impozit pe venit?
Se scade din venit, valoarea cheltuielilor deductibile si apoi se aplica cota de 1% ? ( sunt mai multi de 1 angajat)
In caz contrar celor mentionate mai sus, cum vor fi tratate cheltuielile deductibile?
Multumesc,

Buna ziua,

In cadrul unui CIM cu loc de munca mobil, cum tratez cazarea si transportul astfel incat aceste cheltuieli sa fie deductibile? Se mentioneaza sau nu in CIM? Pot fi considerate avantaje in natura? ( in acest caz ce tratament fiscal ar avea?). Sau se mentioneaza doar in ROI?
Răspuns la discuția Absente nemotivate
Corect, angajatul nu primeste salariu pentru zilele in care a fost absent nemotivat, dar cum face angajatorul sa nu plateasca nici statului contributiile aferente zilelor cu absente nemotivate.? In afara de suspendare CIM mai exista si o alta modalitate?
Răspuns la discuția Absente nemotivate
daca nu se suspenda contractul de munca al angajatului pe perioada absentelor nemotivate, cum procedeaza firma pentru a nu plati totusi la stat contributiile pentru perioada respectiva? Mai exista si o alta modalitate in afara de suspendare CIM?