avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Activitate cristi_tudose

Activitate cristi_tudose

Buna ziua,

in 1994 o societate comerciala cumpara un imobil (constructie) care devine sediu social. Achizitia se face de la o persoana fizica pe baza de contract de vanzare cumparare si nu se deduce TVA.
in 2011 societatea decide sa vanda imobilul. Pentru vanzare se va emite factura. Intrebarea e factura va fi cu sau fara TVA, avand in vedere faptul ca firma e inregistrata ca platitor de TVA?

Multumesc,
Imprejmuirea mea a fost facuta in 2005 si constructia in 2007 in conditiile in care nu era construit nimic in zona ( camp de gunoaie fara repere ) . Suprapunerea exista peste drum iar in spatele meu exista fizic acea suprafata ( a nimanui ) . Ideea este ca terenul suprapus este al primarului si a trebuit probabil sa faca niste " artificii " ca sa iasa al lui intreg pentru ca pe cel din spate nu poate face nimic deoarece are o latime de 8 m .
Oricum lotul a fost intabulat printre primele din zona deoarece nu era nimic construit si evident ca am fost foarte atent ca masuratorile sa fie facute corect tocmai pentru a nu avea mai tarziu probleme .
Pe parcursul procesului a fost facuta - la cererea instantei inclusiv o expertiza topo si o contraexpertiza ( in 2008 ) ambele stabilind ca amplasamentele sunt corecte ( pentru tot lotul de 1 ha si pe fiecare parcela in parte ) .
Procesul verbal de receptie al casei l-am obtinut in 2009 .
Si cu toate astea , in hartia oficiala de la OCPI acum " nu am amplasamentul corect " .
Situatia e mai complicata . Tot terenul are 1 ha , e impartit in n loturi despartite de un drum de servitute . Exista un litigiu de suprapunere pe rol pentru jumatate din teren (vis-a-vis ) de mine , si s-a castigat pana la Curtea de Apel . Eu nu am fost insa in litigiu si am terminat lucrarea si acum vreau sa intabulez casa . Acele coordonate x , y sunt facute in sistem stereo 1970 , sunt corecte numai ca vor sa ne puna pe cei ce am construit sa ne mutam casele . Problema este : cum au aparut coordonatele noi la OCPI cata vreme nici un proprietar nu a semnat vreun act in acest sens ( doar nu eram nebuni sa semnam ca suntem de acod sa ne mutam casele ) ? . In extrasul de informare mi-au cerut " Sa ma pun de acord cu coordonatele " altfel nu pot intabula casa . Eu cred mai degraba ca este un caz penal - ori au falsificat semnaturile noastre - si le-au modificat singuri , ori merg pe intimidare si au emis acum o hartie falsa pentru a ne convinge sa semnam .
Cand am cumparat terenul cadastrul fusese deja facut de vanzator. Practic singura inscriere facuta in CF a fost a dreptului de proprietate. Din cate inteleg vanzatorul respectiv fusese primul in zona care facuse cadastru avand in vedere planurile parcelare de la acea data + masuratori + tot ce trebuia conform legii. Nu stiu daca intre timp s-a modificat ceva (plan parcelar de exemplu), dar chiar daca ar fi fost asa - avand in vedere ca eu am autorizatii de construire pentru imobil + imprejmuire, mai mult s-a facut receptia lucrarii de catre Primarie - nu vad cum ar fi fost posibil acest lucru fara acceptul meu expres (eventual oficializat de un notar). Daca maine ma trezesc ca trebuie sa imi mut gardul pentru ca ar fi pe terenul altcuiva?
Buna ziua,

in 2003 am achizitionat o suprafata de teren respectand prevederile legale (contract de vanzare-cumparare, cadastru), am intabulat dreptul de proprietate si ulterior am obtinut autorizatie de construire imobil pentru care sunt in posesia unui proces verbal de finalizare eliberat de Primarie. Saptamana trecuta am luat legatura cu un cadastrist pentru realizare cadastru imobil si intabulare in CF.
Facand demersurile legale de la OCPI primim o hartie cum ca coordonatele cadastrale initiale nu sunt aceleasi cu cele inregistrate la ei si ca nu se poate intabula nimic in CF pana nu se solutioneaza suprapunerile existente... (despre care evident eu nu stiu nimic)
Putea OCPI sa modifice coordonatele cadastrale fara sa ma intrebe si pe mine daca sunt sau nu de acord? Ce variante am pentru solutionarea (rapida) a situatiei?
Multumesc
Multumesc pentru raspuns,

numai ca informatiile pe care le-am cules sunt cel putin contradictorii: la ce institutie se afla certificatul masinii acum?RAR sau PCirculatie? Practic cui ma adresez

Multumesc din nou pentru amabilitate
Buna ziua,

pe 26 noiembrie mi s-a ridicat certif de inmatriculare al unei masini non euro vechi de 26 ani, dar in stare de functiune, de catre un echipaj mixt PR + RAR. Pe fisa de constatare RAR este trecut ca motivul ridicarii este emisia de noxe. Am drept de circulatie pana pe 11 dec, numai ca remedierea problemei costa mult mai mult decat masina in sine, si acest lucru nu se justifica.
In cazul acesta, exista vre-o varianta in care sa recuperez Certificatul de inmatriculare, in vederea scoaterii din circulatie a masinii? Din cate am inteles nu pot sa o radiez fara CI

Cu multumiri,

Cristi Tudose
Răspuns la discuția angajare pensionar
E vorba despre activitati ocazionale, fara program fix. In acest caz conventia se inregistreaza la ITM si din sumele care mi se cuvin se fac retineri?
Buna ziua,

va rog sa imi spuneti ce variante de incadrare in munca (tip de contract de munca/ colaborare) as avea in conditiile in care sunt pensionar MAPN si doresc sa ma angajez la o firma obisnuita. Ce contributii mi se vor opri din salariu in conditiile in care beneficiez deja de pensie?

Multumesc,
Răspuns la discuția reincredintare copil minor
Buna seara . Va multumesc pentru raspunsul acordat . Asa cum am expus problema mea pe forum - nu cred ca ar fi ceva spectaculos . Sunt un tip modest si nu vreau sa ies in evidenta . Situatia adevarata este mult mai dramatica . Cred ca regizorii telenovelelor nu au inspiratie . Pe scurt - copilul a fost crescut de mine inca de la varsta de 3 zile - baie - veghe - hrana plimbare - etc... am stabilit o relatie afectiva foarte puternica si atunci cand a trebuit sa divortez ( chiar daca nu are relevanta - nu am vrut dar nu am avut de ales ... si nu din vina mea - fara detalii dar le pot da pe toate ) . Dupa divort am fost bucuros ca am scapat de ea si nu am mai apelat la caile de atac pentru ca am inteles ca am sanse minime sa am copilul . Despartirea a intervenit cand copilul avea doi ani si sase luni si am incercat sa stau langa el pana la sapte ani . Nu am reusit pentru ca am realizat ca inima mea va ceda . Am anuntat-o ca voi divorta in luna ianuarie cand copilul implineste 5 ani ( dupa onomastica - septembrie ) , am facut actiunea in noiembrie si s-a terminat in ianuarie anul uramtor ( ca specialisti - intelegeti cum se poate termina un divort cu copil in doua luni , dar am reusit ; oricum eram la limita fizica ) . Partajul l-am facut la fel de repede , si-a cumparat apartament , l-a mobilat dar nu a vrut sa plece decat dupa ce am apelat la executor judecatoresc . Copilul este foarte matur si foarte inteligent . I-am explicat inca din prima zi in care am comunicat lumea in care traim in culorile pe care le are si cu toate detaliile pe care le stiam . Asa incat intelege tot - de multe ori fara sa-i explici . Cand m-a intrebat de ce divortez i-am spus ca nu am de ales , ca nu exista cale de intoarcere , ca " Politia ( nu puteam sa-i explic sistemul juridic ) a stabilit ca el trebuie sa stea cu mama lui . A inteles ... dar i-am promis ca atunci cand va face zece ani - trecerea in clasa a cincea - va veni la mine . Intre timp am platit o bona - pe care o are de la doi ani pana in prezent - pentru a fi sigur ca e educat perfect . Eu lucrez - locuiesc in Bucuresti dar am pastrat apartamentul din Pitesti si o casa de vacanta la tara si invariabil , de vineri , pana luni cand il las la scoala si il ia bona copillul sta cu mine . Si toate vacantele . Daca au fost tensiuni mari la mama lui , au strans din dinti - el si cu bona si au spus tot timpul : mai avem 4 ani ... mai avem 3 ani .. mai avem 3 luni ... etc . Trebuie sa rezistam si dupa aceea merg la tati . Acum s-a implinit termenul si am avut o discutie cu fosta sotie prin care i-am expus situatia . Nu a vrut sa auda numai ca , a intervenit Richard ( copilul meu ) si i-a spus foarte clar ca vine la mine . Acum a inteles ca nu are de ales... oricum chiar daca are numai zece ani e in stare sa ajunga la mine la Bucuresti chiar singur , numai sa fie cu mine .
Nu vreau sa discut de conditii sau de orice ... Sunt ok. Am scris foarte mult dar am trecut doar cateva detalii ca sa nu va plictisesc . Altfel ar fi foarte mult . Sa retineti doar ca e crescut de mine de la trei zile , doarme pe pieptul meu , ii simt fiecare actiune - si el pe-a mea , suntem foarte foarte legati . Oare nu o sa reusim sa fim impreuna ? Ar fi cea mai mare dezamagire pentru el - ca l-am inselat si pentru mine ca nu am reusit . De fapt titlul topicului voiam sa-l intitulez " Lupta barbatului pentru drepturi egale cu ale femeii " .
Vreau cu disperare o solutie . Nu vreau de fapt neaparat o actiune judecatoreasca , nu ma intereseaza sa-mi fie incredintat mie legal , cu documente , dar vreau sa-l pot inscrie la o scoala buna si vreau sa am certitudinea ca mama lui ( care se poate razgandi oricind - oricum e total instabila decizional ) sa nu se razgandeasca - conform intelegerii si sa-l ceara inapoi . Oricum e prea mult pentru el . Vreau sa-l integrez intr-un nou mediu dar fara riscuri . Fara al plimba intre mine si fosta sotie . M-ar durea sa se piarda ca are un potential foarte mare si vreau sa iasa pefect . Ma rog ... am scris prea mult . Care ar fi posibilitatile ?
Va multumesc !