avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 125 soluții astăzi
Forum Activitate alexandrum23

Activitate alexandrum23

Buna ziua,

Bunica mea a decedat recent. Mama mea a stat în aceeași casa cu bunica și în tot acești ani, mama a plătit totul în casa în ultimii 20 și ceva de ani: facturi, impozite, renovare, mancare și restul chestiilor care mai pot apărea + controalele și tratamentele bunicii. Mama mai are o sora, care acum, avand în vedere ca bunica mea era foarte bolnava, a venit acasă în ultima luna sa o ajute pe mama cu îngrijirea bunicii.

După ce a decedat, mama și sora ei s-au certat foarte tare, iar acum, ea dorește jumatate din casa, având în vedere ca ea n-a plătit absolut nimic în casa. Are cumva vreun drept de a deține jumatate din casa? Mama nu mai are bonurile de la toate chestiile pentru ca nu se aștepta la așa ceva, în caz ca se vor judeca, care ar fi șansele ca sa câștige mama? Tin sa mentionez ca bunica mea nu si-ar fi permis sa plateasca din pensia ei, singura, toate chestiile facute in casa, facturi si sa mai faca si economii.

Va multumesc frumos!
Este un contract de prestare servicii, de mine catre un business din America. Am deja un draft de contract, doar ca am nevoie de ajutor pentru a-l putea traduce in engleza (presupun ca nu sunt anumiti termini si trebuie scris intr-un anumit mod) si pentru a-l adapta fix la nevoile noastre.

Identiate vizuala - Strategie de brand + logo design cu concepte, revizii etc (pot oferi detaliile exacte in privat)
Am nevoie de ajutor cu un contract pentru identitate vizuala care sa mearga in America. Ma poate ajuta cu niste costuri + estimarea?
Un raspuns aici? Multumesc!
Buna seara,

Detin un PFA, neplatitor de TVA, in domeniul creatiei de identitati vizuale pentru diferite businessuri.

1. La momentul actual, am un client din UK, platitor de TVA. Din cate am inteles, el va plati TVA-ul, acum cu brexitul, fiind prestari de servicii externe. Am intrebat la ANAF, dar nici ei nu stiu sigur cine si cum plateste TVA-ul (am depus declaratia 091 , cea pentru codul de TVA intracomunitar).

2. Pentru a putea presta servicii pe teritoriile externe (America, Australia, etc) este nevoie de viza?

Multumesc frumos!
Stiu asta, dar imi puteti spune care ar fi sansele de castig si costurile estimative ale unui astfel de proces?
Privata. Am facut, doar ca au spus ca nu este problema lor, ca este greseala mea si ca daca vreau sa imi fie notata restanta corespunzatoare va fi trebui sa o platesc iar.
Buna ziua,

Sunt student in anul 2, trec in anul 3 de facultate si am platit o restanta gresita, iar cei de la financiar, de la facultate, nu doresc sa repartizeze plata catre restanta corecta. Exista vreo posibilitate de a-i da in judecata (si a castiga) sau de a recupera banii?
Răspuns la discuția PFA - Plata taxa
Deci eu chiar daca am profitul de de 10 ori mai mare decat 27.000 lei (12 salarii minime pe economie, este doar un exemplu), pot sa aleg sa platesc CAS-ul si CASS-ul doar din cele 12 salarii minime, si nu din toata suma, nu?

Iulian Manea a scris:

Intradevar, 25% CAS si 10% CASS se platesc la 12 salarii minime, indiferent cat de mare este venitul realizat, iar 10% impozit la venitul realizat

Răspuns la discuția PFA - Plata taxa
Deci eu chiar daca am profitul de de 10 ori mai mare decat 27.000 lei (12 salarii minime pe economie, este doar un exemplu), pot sa aleg sa platesc CAS-ul si CASS-ul doar din cele 12 salarii minime, si nu din toata suma, nu?