avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Activitate elisa17

Activitate elisa17

Exista o modalitate de a justifica cheltuieli mai mici, gen pixuri, coli de scris, etc, de exemplu, daca magazinul respectiv nu scrie CIF pe bon? Eu sunt profesie liberala si am astfel de cheltuieli mici frecvent. Multumesc
Buna ziua
Am doua profesii liberale si as dori sa stiu ce pot sa fac mai departe pentru inregistrare ANAF. Fac doua demersuri separate, doua CIF distincte? Sau poate fi acelasi pentru ambele profesii? Va multumesc frumos
Buna ziua
Imi puteti spune daca persoanele angajate trebuie sa aiba aceeasi calificare, sau poate fi personal de secretariat sau curatenie, spre exemplu? Multumesc
As vrea sa va intreb cum se poate modifica o eroare facuta cu 10 ani in urma in declaratiile despre stagiul de cotizare trimise de angajator la Casa Pensii. Va multumesc
Din cate stiu eu (nu sunt de specialitate, dar sunt in situatie similara) nu exista decat sistem real pentru profesiile liberale. Eu nu am gasit activitatea mea in normele de venit.
Am vazut ca se mentioneaza ca in cazul contractelor de autor se poate opta si pt contabilitate in sistem real. Nu este mai dezavantajos economic?
Termenele acestea se refera la zile lucratoare sau calendaristice?
Răspuns la discuția LEGE nr. 79 din 28 martie 2018
Multumesc frumos. Intreb pentru ca la locul de munca ni s-a spus ca nu intra in vigoare de acum marirea, ci din 2022, ca si celelelate reglementari din Legea 153. Eu ma incadrez la articole in care nu este stipulat clar termenul, cum este la punctul j).
Răspuns la discuția LEGE nr. 79 din 28 martie 2018
Multumesc frumos pentru raspuns. Nelamurirea e alta. Legea aduce niste completari la Legea cadru a salarizarii bugetarilor, in care se specifica ca salariile vor ajunge la nivelul preavzut in 2022. Deci sa inteleg ca modificarile si completarile din Legea 79 se aplica din 2022, ca Legea cadru?
Exemplu: Sunt articole unde se mentioneaza clar:
"j) prin excepţie de la lit. a), cuantumul sporului prevăzut la art. 22 alin. (1) se acordă începând cu drepturile aferente lunii martie, fără a se depăşi limita prevăzută la art. 25."
Dar si altele unde nu este precizat nimic:
(3) Personalul militar, poliţiştii, funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare şi personalul civil care desfăşoară activităţi privind prevenireaşi combaterea corupţiei în rândul personalului propriu beneficiază de majorarea soldei de funcţie/salariului de funcţie/salariului de bază cu 12,5%."
As vrea sa va intreb de cind intra in vigoare prevederile Legii nr.79 din 28 martie 2018 - OUG 91/2017 ? La unele articole este trecuta data, la altele nu este precizat de cind se aplica.