avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1173 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate Alex_dy

Activitate Alex_dy

Am consultat un avocat, dar mi-a spus ca nu se mai poate face nimic, daca cererea de retragere a plangerii a fost semnata de X, X nu mai poate face din nou o cerere.
Multumesc pentru raspuns. Problema este urmatoarea: acel document (cererea de retragere a plangerii) se afla in dosarul procurorului, politistul neaga ca ar fi scris el asa ceva, initial a avut in calculator salvata acea cerere, dar mai nou i s-a sters din calculator, in fine, X nu are acea cerere. In ceea ce priveste reaua credinta a politistului, cred ca va fi cam greu de dovedit pentru ca va fi cuvantul lui X impotriva cuvantului politistului, X neavand martori, iar politistul poate spune ca el a scris ceea ce i-a dictat X.
Dar in privinta cererii adresate comandantului, mi-ati putea da niste articole din cod sau alte legi unde exista aceasta masura, pt ca X sa mearga macar acum cat de cat cu lectia invatata si sa nu mai fie fraierit. Si exista cumva un termen de prescriptie pentru cea de-a doua plangere? Si.. mi-ati putea da mai multe amanunte in ceea ce priveste redactarea celei de a doua plangere: sa se precizeze evenimentele intamplate cu prima cerere? Sa fie adresata comandantului sau poate fi si procurorului?
Va multumesc
Buna ziua
Am si eu o problema si nu am primit nici un raspuns pana acum. Poate ma puteti ajuta. O persoana X si-a facut o reparatie la casa (un sistem de scurgere a apelor de ploaie), iar in ziua urmatoare a observat ca vecinul i-a demontat sistemul facut cu o zi inainte. X a facut plangere la politie. Dupa cateva zile mergand pe la politie sa vada ce s-a mai rezolvat cu acea cerere, in urma discutiilor cu politistul, acesta l-a convins pe X sa-si retraga cererea, spunandu-i ca in cerere e de fapt scris ca vecinul i-a stricat sistemul, si ca ca de fapt i-a demontat sistemul de scurgere si atunci nu e caz penal si sa-si retraga plangerea. X asa a facut, cerand sa-l oblige pe vecin sa-i puna inapoi sistemul de scurgere. Cererea prin care X si-a retras palngerea a fost scrisa de politist si semnata de X. La cateva zile, primeste de la procuror hartie ca, pt ca X si-a retras plangerea, nu se incepe urmarirea penala. Mergnd la procuror, X afla ca de fapt in cererea scrisa de politist si semnata de X era trecut ca X nu are nici o pretentie nici civila nici penala fata de vecin, lucru care de fapt nu era asa, pt ca X a solicitat sa-l oblige pe vecin sa-i repare sistemul de scurgere, dar pt ca nu avea ochelarii, X nu a putut scrie nici citi cererea si a semnat ce a spus politistul. Ce poate face acum X?
Buna ziua,

Sunt lider de sindicat, beneficiez de protectia legii sindicatelor care spune ca unui lider de sindicat nu-i poate fi modificat CIM pe timpul cat ocupa functia si doi ani dupa. Acum, societatea face o reorganizare mi-a desfiintat postul, mi-a oferit alt post pe alta functie si cu alt salariu (mai mic), prin incheierea unui act aditional. Daca nu vreau sa inchei actul aditional, peste trei zile intru in preaviz.

Va rog mult sa ma ajutati si sa-mi spuneti ce pot face?

Cu respect Alex D.