avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Activitate Ioana_Andrei

Activitate Ioana_Andrei

Buna ziua!
Sunt studenta la facultate de stat si beneficiez de pensie de urmas datorita decesului tatalui meu. In urma cu un an am colaborat cu o companie mare axata pe asigurari. Pentru a scoate profitul este nevoie sa imi fac un PFA sau PFI. Imi puteti spune, va rog, daca eu imi fac firma voi pierde pensia de urmasi ? Ma intereseaza sa scot banii si sa o inchid.
Multumesc! Nu stiam daca se aplica acest aspect si pentru munca peste hotare
Buna ziua!
In vara aceasta vreau sa plec intr-o croaziera pentru a munci timp de doua luni intr-un program destinat studentilor. Eu beneficiez si de pensie de urmas din partea tatalui meu decedat. Intrebarea este: daca plec in croaziera fiind vorba de un salariu de peste 1500 de euro exista posibilitatea sa pierd pensia ?
Buna ziua! Am o intrebare legata de partajul in care eu , sora mea si unchiul meu ne aflam. In acest moment unchiul meu a facut recurs la Curtea de Apel Pitesti in vederea schimbarii deciziei data de judecatoria de la Campulung si de recalcularea taxei de timbru. Partajul consta in impartirea mai multor terenuri si imobile mostenite de la bunicii mei. Pe portalul Curtii de Apel scrie , citez, "Respinge cererea de reexameniare taxa judiciara de timbru. Mentine taxa de timbru stabilita.Fara cale de atac. Pronuntata la (data respectiva) cu punerea solutiei la dispozitia partilor prin grefa instantei." Ce inseamna "punerea solutiei la dispozitia partilor prin grefa instantei.". Sora mea ne reprezinta pe amandoua si nu are experienta in domeniu. Vom fi anuntate prin posta prin intermediul unor hartii sau trebuie sa mearga sora mea la curtea de apel pentru a se interesa cand va avea loc procesul?Multumesc!
Buna ziua ! Eu, sora mea și unchiul nostru suntem intr-un proces de partajare a moștenirii de la bunicii noștri, respectiv de la părinții unchiului. Eu si sora suntem moștenitoare a jumătate de avere , aceasta constând în 4 terenuri și o casa. De-a lungul celor 3 ani au avut loc 3 expertize. În cele din urma, primul expert a elaborat cele 3 variante de impartire , neluand în calcul ultima expertiza . În oricare din cele 3 variante noi suntem obligate sa dam o sulta unchiului pentru a rămâne cu casa, însă noi nu avem bani, fapt spus clar în instanta. Intrebarile mele sunt: 1) ținând cont ca ultima expertiza nu a fost luata în considerare, vor fi înapoiați banii dați expertului ?
2) dacă facem recurs , poate fi luata în considerare ultima expertiza ? Sau putem obține acordul pentru o noua expertiza ?
3) dacă niciuna din cele 3 variante oferite de expert nu sunt favorabile, toate necesitând o sulta , se poate realiza împărțirea tuturor terenurilor și a casei în jumătate?
Mulțumesc!
Discuție Pensie de urmas
Buna ziua ! Sunt studenta in anul 1 , orfan de un parinte. Am primit pensia de urmas pana in septembrie inclusiv si am luat adeverinta de student pentru a continua cu pensia. Astazi am fost anuntata de o persoana care este in aceeasi situatie ca trebuia depusa o cerere din vara pentru pensie si ca voi pierde pensia pe luna octombrie. Este legal acest lucru, tinand cont ca pe site-ul casei de pensii nu era mentionat nimic de cererea de student ?
Răspuns la discuția Pensie de urmas
Da, voi aduce adeverința care atestă statutul meu de student. Va veni acumulată in luna următoare depunerii adeverinței , indiferent ca am lucrat sau nu pe timpul verii. Spun acestea pentru a mă asigura că inteleg corect.
Răspuns la discuția Pensie de urmas
Multumesc! Deci dacă eu acum sunt clasa a 12-a , lucrez pe vara si in octombrie reînnoiesc dosarul pentru pensia de urmaș, nu ar trebui să existe probleme
Discuție Pensie de urmas
Buna ziua ! Am împlinit vârsta de 18 ani si imi urmez in continuare studiile. Beneficiez de o pensie de urmaș de pe urma tatalui meu, însă as dori sa ma angajez pe perioada verii. In ce conditii ar trebui intocmit contractul pentru a nu pierde pensia ?