avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Activitate ivsalex

Activitate ivsalex

Răspuns la discuția Proces verbal completat gresit
Ok, va multumesc pentru raspunsuri

latka a scris:

Puteti incerca, totusi, sa cereti anularea PV de contraventie, bazindu-va pe decizia XXII din 2007 a ICCJ.:
[ link extern ]
"În raport cu acest caracter imperativ-limitativ al cazurilor în care nulitatea procesului-verbal încheiat de agentul constatator al contravenţiei se ia în considerare şi din oficiu, se impune ca în toate celelalte cazuri de nerespectare a cerinţelor pe care trebuie să le întrunească un asemenea act, inclusiv cel referitor la consemnarea distinctă a obiecţiunilor contravenientului la conţinutul lui, nulitatea procesului-verbal de constatare a contravenţiei să nu poate fi invocată decât dacă s-a pricinuit părţii o vătămare ce nu se poate înlătura decât prin anularea acelui act."

Invocati faptul ca vi s-a pricinuit o vatamare, ati fost pus in situatia de a achita o suma mai mare de bani decat prevede legea. Si explicati care e valoarea reala a amenzii si, implicit, a jumatate din minimul amenzii.


Răspuns la discuția Proces verbal completat gresit
Eu daca platesc, voi fi nevoit sa platesc 435 de lei, pentru ca asa scrie in pv.

latka a scris:

Dvs. trebuie sa plătiți jumătate din minim, adică jumătate din 4 puncte amenda. Articolul de sancționare prevede o amenda de 4 sau 5 puncte amenda. Suma corecta este de 2 puncte amenda, 290 RON. Nu contează ca agentul a greșit la acel calcul, nu aveți șanse in instanță pe acest motiv. Plătiți prin ghișeul.ro și vedeți-va de viața dvs. Dacă pierdeți procesul da, veți plăti suma întreaga.

Răspuns la discuția Proces verbal completat gresit
Multumesc pentru raspuns! Ce ma sfatuiti sa fac, sa platesc 435 acum? Daca mi se respinge contestatia, voi fi nevoit sa platesc suma intreaga. Daca o sa castig, pot primi banii inapoi?
Buna ziua. In data de 30.05.2020 am fost surprins cu viteza de 75 km/h in localitate, fiind oprit de politie. Agentul constatator mi-a aplicat 4 puncte de amenda, punctul de amenda fiind 145 lei, iar la amenda totala este scris 870 lei. Mai jos la total amenda scrie : 4 x 145 = 870 lei, ceea ce este gresit. Cum se poate contesta procesul verbal? Am vreo sansa sa castig in instanta? Multumesc