Update: am fost la politia locala. Mi-au aplicat amenda de 4 puncte adica 810 lei, pe care ii pot plati la jumatate in 14 zile.
Am fost la posta sa platesc si functionara a observat ca numele meu, in ambele locuri mi-a fost scrie gresit cu o litera (gheorghou in loc de gheorghiu). atat in partea de sus cat si jos unde am semnat, si ca ea pe ce nume sa scrie...ca normal numele trebuie sa fie acelasi cu cel din amenda si ca oricum nu ar trebui sa platesc daca au gresit ca este suma mare....
Intrebarea mea acum este: pot contesta procesul verbal prin care sunt amendat pentru ca nu au scris corect numele? sau nu are sens.
Si daca pot plati amenda ?? Ca daca o platesc si imi anuleaza amenda poate recuperez banii....dar daca contest pana se judeca pierd sansa de a plati amenda la jumatate, si daca pierd procesul o sa pierd si taxa aceea de timbru, cheltuielile de judecata....as aprecia daca un avocat ar raspunde nu doar cineva care isi da cu parerea, trebuie sa iau destul de repede o decizie.
scrie 143 litera d , am scris eu gresit in intrebare. In lege scrie: d) în dreptul căilor de acces care deservesc proprietăţile alăturate drumurilor publice;
Eu stiam ca acele cai de acces sunt garaje, nu inteleg ce inseamna cale de acces pietonal, usa este cale de acces pietonal? pei in fata usilor celorlalti am voie sa stationez, dar in fata usii restaurantului nu, pentru ca daca are restaurant are drepturi in plus?
Nu am atins trotuarul, este pur si simplu pe strada, parcare laterala.
Am fost amendat pentru ca am parcat in fata unui restaurant. Pe strada, nu am atins trotuarul. Eu am vazut ca omul si-a pus semne cu nu parcati pe toate usile, dar sunt usi care dau intr-o cladire nu intr-un garaj. Si ca mai punea uneori ladite, lucru care nu este legal.
In plus am mai parcat si alte dati acolo, atat eu cat si alte persoane si nu am vazut sa ia cineva amenda. Pe amenda scrie ca am fost amendat conform art 142 lit d din Regulamentul de aplicare a ordonantei de urgenta a guvernului 195/2002.
Intreabarile mele sunt:
1. Este legala sanctiunea? O pot contesta? Sau au dreptul sa ma amendeze ca am parcat in fata unei case de locuit in care unul si-a facut restaurant
2. Daca platesc amenda la jumatate din contravaloare o pot contesta si imi pot recupera banii? sau ori platesc la jumate ori contest?
va multmesc.
Am urmatoarea problema: m-am adresat autoritatii de supraveghere pentru a-mi indeparta datele personale (numele si poza si alte date despre mine, care duc la identificarea mea) de pe paginile web ale unor ziare. Contactasem in prealabil si ziarele, m-au ignorat, le-am trimis notificare printr-un cabinet de avocatura, le-au ignorat si pe alea.
Problema este ca autoritatea dupa vreo 6 luni de tergiversari mi-a da tun raspuns negativ, parerea mea este ca nu i-au deranjat pe cei de la ziar si ca au dat un raspuns standard pentru a scapa de mine. Oricum situatia din punctul meu de vedere este clara: nu au voie sa utilizeze numele meu.
Nu pot face contestatie prin avocat din motive financiare asa ca trebuie sa ma descurc singur.
Ma puteti ajuta cu formularea cererii? Imi trebuie un model sau o idee despre cum se formuleaza, trebuie facuta contestatie la tribunal sau cererede chemare in judecata a autoritatii la sectia de contencios administrativ a TMB? Eu nici nu stiu cum sa scriu, daca imi trebuie timbru fiscal si cum se achita/de unde se cumpara.