avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Activitate Adevarulesuprem

Activitate Adevarulesuprem

Martor în propriul dosar penal? Este o încălcare a procedurii?
Care este temeiul juridic în care nu ai voie cu telefonul mobil în secția de poliție și trebuie să-l pui în dulăpior?
Contract de școlarizare între o școală de stat și părinți, este legal?
Comunicarea actelor de procedură, se face electronic acum? E vorba despre o decizie de respingere a apelului. În formă fizică nu se mai comunică?
Conform legii organizării judiciare hotărârile se pronunță în ședință publică. Hotărârea de la judecătorie nu a fost pronunțată în ședință publică și nici cea din apel. Hotărârea de la judecătorie a ajuns în o săptămână aprox. ... Injustiția la ea acasă. Pot face contestație în anulare pentru hotărârea din apel, adică respingerea apelului?
Bună seara. Mulțumesc pentru răspuns. Cerere de urgentare la instanța de apel? Există un articol în cod sau în procedură sau pur și simplu cer urgentarea motivării și comunicarea hotărârii?
Respingerea apelului într-un dosar de divorț, cu o sențință nemotivată. Cum se poate urgenta motivarea ei? Ar treubui să fie obligatoriu motivată? Se poate ataca cu recurs?
Dacă o expertiză este extrajudiciară sau judiciară într-un dosar penal acestea au aceeași putere de probațiune? Asta deoarece codul penal prevede doar faptul expertizele pot fi extrajudiciare și judiciare...
Unde se efectuează o expertiză psihiatrică și de către cine trebuie ordonată?
De acord cu dvs. Însă b mic poate înseamna un al doilea dosar penal pentru același făptuitor dar în fapte diferite?