avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Activitate RoxS87

Activitate RoxS87

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Copilul are pașaport și certificat american , are și certificat roman doar pt ca a trebuit sa stam in România un an de zile pentru viza mea, din punct de vedere legal știu ca pot pleca acum, ma intreb ce consecințe vor fi după?! Multumesc

gi-jane2 a scris:

dar eu după ce se decide in tăgada paternități, vreau sa plec cu el, ce îmi poate face tatăl biologic ?

Nimic.
biologicul nu o sa stie cand vi se comunica hotararea. Dupa ce legalizati hotararea, mergeti la starea civila si scoateti certificat de nastere pt copil avand ca parinte doar mama, ii faceti si pasaport si plecti unde vreti.
Daca in schimb, il recunoaste, va trebui sa va dea acordul ca sa puteti pleca cu copilul din tara. Daca nu aveti acordul lui, va trebui sa va judecati pt ca instanta sa suplineasca acest acord.


Multumesc pentru răspunsuri
Multumesc pentru răspuns, ideea este ca îmi e frica sa nu ma oblige sa ma întorc in țara, sau sa trebuiască sa mai stau iar cine știe cât și apoi nici sa nu îmi dea semnătura sa pot pleca
Buna ziua, am un băiețel de 1an și 9 luni, conceput cu 20 zile insinte de finalizarea divorțului, deci fostul soț nu este tatăl, am făcut tăgada paternități ca sa nu mai fie pe certificatul de naștere, acum tatăl biologic vrea sa fie el pe certificat , el știind ca e copilul lui înainte sa se nască, copilul este născut in SUA , a trebuit sa ii dac certificat roman ca am fost blocați in România , dar eu după ce se decide in tăgada paternități, vreau sa plec cu el, ce îmi poate face tatăl biologic ? Multumesc !