Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, am un băiețel de 1an și 9 luni, conceput ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, am un băiețel de 1an și 9 luni, conceput cu 20 ...

Buna ziua, am un băiețel de 1an și 9 luni, conceput cu 20 zile insinte de finalizarea divorțului, deci fostul soț nu este tatăl, am făcut tăgada paternități ca sa nu mai fie pe certificatul de naștere, acum tatăl biologic vrea sa fie el pe certificat , el știind ca e copilul lui înainte sa se nască, copilul este născut in SUA , a trebuit sa ii dac certificat roman ca am fost blocați in România , dar eu după ce se decide in tăgada paternități, vreau sa plec cu el, ce îmi poate face tatăl biologic ? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:54, 24 Octombrie 2020
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tatal biologic poate incerca multe.problema e cu cât succes.cel mai bine este sa consultati un avocat sa studieze cazul, adică actele...si sa va consilieze ce puteti face pentru a preîntâmpina aceste lucruri.
Multumesc pentru răspuns, ideea este ca îmi e frica sa nu ma oblige sa ma întorc in țara, sau sa trebuiască sa mai stau iar cine știe cât și apoi nici sa nu îmi dea semnătura sa pot pleca
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Repet,inclusiv poate sa facă demersuri in acest sens.depinde cat de repede le puteți contracara.asta nu va poate spune decât un avocat care studiază cazul în speta.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este bine sa cautati avocat daca vreti sa va aparati.
Mai întâi se merge la.consultatie juridica confidențiala.
Trebuie sa înțelegeți tot ce înseamnă un proces si ce se înțelege prin aparare.
Sunt lucruri atat de dure incat minorii nici nu au acces la astfel de consultații juridice confidentiale.
Este ca la psiholog ca sa intelegeti mai clar.
Avocatul va analiza și daca veti rezista din punct de vedere psihologic la ceea ce inteleg eu ca ati vrea sa se întâmple.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Octombrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dupa ce se admite actiunea de tagada a paternitatii, copilul va dobandi situatia juridica de minor din afara casatoriei iar tatal biologic il
va putea recunoaste sau va solicita in instanta stabilirea filiatiei potrivit art 408 Cod Civil.
Daca tatal biologic nu este diligent, teoretic pana se stabileste filiatia puteti pleca insa parerea mea este sa il lasati sa-l recunoasca si sa-i solicitati o procura pt a pleca sau sa solicitati in instanta exercitarea autoritatii parintesti in exclusivitate, aceasta ar fi varianta corecta fata de toata lumea, desigur doar "pipaind" fondul!
Alegeti un avocat si mergeti la o consultatie juridica pentru a discuta pe larg!
Ultima modificare: Miercuri, 21 Octombrie 2020
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat

Alte discuții în legătură

Mama divortata dar are copil cu alt barbat inutza13 inutza13 buna ziua, sora mea este separata de primul sot iar sentinta a aparut doar in noiembrie,adica acum 8 luni , ea acum are copil cu alt barbat ,ei fiind ... (vezi toată discuția)
Stabilirea paternitatii si filiatia fata de tata FainisDaniel FainisDaniel am o fetita de 4 ani ce s-a nascut cat mama era casatorita cu un alt barbat de cetatenie olandez, vrea ca fetita sa imi poarte numele si ma intereseaza ce ar ... (vezi toată discuția)
Am numele fostului sot, tatal biologic.. performer189 performer189 Buna ziua o prietena de-a mea s-a despartit de actualul barbat si s-a imprietenit cu altcineva ea fiind maritata cu acte cu fostul, cu actualul a ramas ... (vezi toată discuția)