avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Activitate mihai9620

Activitate mihai9620

Răspuns la discuția Cum pot renunta la mostenire?
multumesc, inteleg acum
Răspuns la discuția Cum pot renunta la mostenire?
multumesc tututor pentru raspunsuri dar inca sunt confuz. de ce ma cheama pe mine femeia aia la notar daca succesiunea se face in termen de 1 an si au trecut 4?
Cum pot renunta la mostenire?

Tatal meu a murit acum 4 ani. Eram instrainati, el divortand de mama cand eram copil si recasatorindu-se. Are doi copii inca minori din a doua casatorie.

El nu a last testament, iar sotia lui m-a contactat anul trecut sa imi zica ca trebuie sa facem succesiunea. Eu am amant-o fiindca era o perioada ocupata pentru mine.

As vrea sa renunt la mostenire, dar as vrea si sa vrea sa evit sa ii cunosc sotia si copiii fata in fata la succesiune. Mi s-ar parea ciudat...

Am facut cateva cercetari pe net, si as vrea sa imi confirmati daca am inteles bine.

Renuntarea se poate face la orice notar public. Nu trebuie sa ne prezentam toti la notar pentru renuntarea mea la mostenire, nu? Asta se face doar la impartirea mostenirii.

Acetele necesare pentru mine sunt: certificat de nastere, buletin, si cetificat original de deces al tatalui. La certificat e o problema. Eu nu ma pot deplasa in localitatea de resedinta a tatalui sa imi elibereze un certificat.

Poate cere sotia tatalui o dublura a certificatului si sa mi-o trimita? Sau mi-ar putea trimite originalul ei si sa-l trimit inapoi dupa ce fac renuntarea la mostenire?

Cat dureaza procedure de renuntare la notar? Sunt adult dar nu a trebuit sa merg niciodata pana cum la un notar.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.