avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1133 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate Dana Sgu86

Activitate Dana Sgu86

Am vorbit recent cu un domn avocat și mi-a zis că nu au ce sa îmi facă daca de la anul nu îmi mai îndeplinesc sarcinile tutelare,nu e infracțiune ,nici ceva ilegal. Sunt obligați să găsească înlocuitor.Eu am făcut cerere,că nu vor ei să mă înlocuiască,nu am ce sa fac. Am specificat foarte clar și motivele întemeiate,etc...

Dapix a scris:

În cazul în care persoana cu handicap nu are rude ori persoane care să accepte tutela, instanţa judecătorească va putea numi ca tutore autoritatea administraţiei publice locale sau, după caz, persoana juridică privată care asigură protecţia şi îngrijirea persoanei cu handicap.

Nu va poate obliga nimeni sa mai fiti tutore daca nu mai doriti acest lucru.

Legea de modificare a Codului Civil prevede că măsura de ocrotire poate înceta prin moartea celui ocrotit, la expirarea duratei pentru care au fost instituite (cu excepția cazului în care a fost prelungită), prin înlocuirea sau prin ridicarea ei (dacă au încetat ori s-au modificat cauzele care au determinat adoptarea ei). Dată fiind durata prestabilită de lege (3 ani, respectiv 5 ani), măsurile de ocrotire vor face periodic obiectul revizuirii de către instanțele de tutelă.

De aceea am zis că de la anul nu îmi mai îndeplinesc sarcinile tutelare. Poate așa vor vedea că nu vreau sa mai fiu tutore. Dacă pe cale normală nu se poate,fac și așa. Am înțeles că nu e nimic penal,ilegal,și voi fi scăzută din tutelat automat...sper sa fie așa

Dapix a scris:

În cazul în care persoana cu handicap nu are rude ori persoane care să accepte tutela, instanţa judecătorească va putea numi ca tutore autoritatea administraţiei publice locale sau, după caz, persoana juridică privată care asigură protecţia şi îngrijirea persoanei cu handicap.

Legea de modificare a Codului Civil prevede că măsura de ocrotire poate înceta prin moartea celui ocrotit, la expirarea duratei pentru care au fost instituite (cu excepția cazului în care a fost prelungită), prin înlocuirea sau prin ridicarea ei (dacă au încetat ori s-au modificat cauzele care au determinat adoptarea ei). Dată fiind durata prestabilită de lege (3 ani, respectiv 5 ani), măsurile de ocrotire vor face periodic obiectul revizuirii de către instanțele de tutelă.

Așa citisem și eu,de aceea am îndrăznit să fac cererea,dar se pare că rămân în continuare,daca nu am înlocuitor,chiar dacă nu mai vreau,plus că am motive întemeiate,pe care le am specificat în cerere.
Va mulțumesc pentru răspuns
Dapix a scris:

Nu.Nu se bagă nimeni la așa ceva....

Dapix a scris:

Nu vrea nimeni din familie să fie desemnat tutore'?

Singură soluție să mă decada din tutelat ,e sa nu mai dau darea de seamă anuală,sa nu mai semnez pt ea și să nu o mai reprezint legal.

Dapix a scris:

Deschideti actiune la Judecatorie, prin care cereti ca instanta sa desemneze un alt tutore.

Am depus...mi a venit citație acasă,ca in termen de 10 zile să am înlocuitor ,daca vreau sa nu mai fiu tutore . Nu desemnează ei pe cineva de la DGASPC sau din oficiu. Deci... rămân tutore,desi nu vreau

Dapix a scris:

Deschideti actiune la Judecatorie, prin care cereti ca instanta sa desemneze un alt tutore.

Răspuns la discuția Vreau sa primesc pensia pe card
De 2 ori mi au trimis că vor extras de cont emis pe numele meu în calitate de tutore...de aia am zis sa întreb. Va mulțumesc pentru răspuns

Cornel Vasile a scris:

Plata pensiei se va face prin mandat postal sau in contul persoanei respective.

Hristos a Înviat!
Ce se întâmplă dacă nu mai dau darea de seamă deloc ,nici nu mai merg pe la DGASPC și pe la Poliție sa semnez în calitate de tutore?
Voi fi decăzută din titlul de tutore sau vine amendă? Mulțumesc.
Bună ziua
Din câte am înțeles de la doamna asistent social unde este integrată sora mea,bolnavă de oligofrenie,a cărei tutore sunt din 2018,pensiile vor fi virate pe card. Poate deschide doamna cont la bancă pe numele surorii mele sau trebuie sa fac eu cont , în calitate de tutore?
Vă mulțumesc
Mulțumesc

POPA GHEORGHE a scris:

Intrebati la baroul de avocati din Bacau.