avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 266 soluții astăzi
Forum Activitate rizeamihai578

Activitate rizeamihai578

Înființare asociație.

Suntem 3 persoane care dorim să înființăm o asociație pentru un prieten care este bolnav, pentru a dobândi fonduri pentru ca acesta să efectueze niste tratamente medicale. Deoarece nu dispunem de fonduri, dorim să ne întocmim noi actele necesare și să le depunem, însă avem câteva nelămuriri și speram să găsim pe acest forum pe cineva care și-a înființat recent o asociație sau pe cineva care se pricepe și ar putea să ne ajute cu câteva informații:
1 . care sunt actele care trebuie depuse? pentru că am găsit pe internet informații contradictorii
2. trebuie și act constitutiv și statut sau doar unul dintre ele?
3. are cineva un model de „declarație beneficiari reali” și ar putea să ni-l transmită? deoarece nu am găsit nicăieri un model și nu știm exact în ce consta aceasta
4. trebuie să scriem durata mandatelor noastre? sau poate fi o durată nedeterminată?
5. patrimoniul va fi de 300 lei, fiecare dintre fondatori contribuim cu câte 100 lei - trebuie să scriem in statut/act constitutiv cu ce sumă contribuie fiecare și ce procent din total reprezintă acea sumă (33,33%) cum se scrie la societățile comerciale?
Precizăm că am reușit să obținem rezervarea denumirii. Oare ar putea să ne ajute cineva cu un model de act constitutiv, un model de statut și cu un model de „declarație beneficiar real”?
Vă mulțumim și apreciem orice informație și orice ajutor!
Pentru cei care doresc să își facă PFA și întâmpină probleme, vă recomand să mergeți și să vă adresați unei firme care se ocupă cu înființarea de firme/PFA-uri. Eu așa am făcut astăzi. Nu costă mult și o să vă lămurească toate neclaritățile.
Nu aș putea să îmi activez doar codul CAEN 9313 - Activitati ale centrelor de fitness? De ce e necesar și celălalt?

Cornel Vasile a scris:

CAEN 9313 - Activitati ale centrelor de fitness

CAEN 8551 - Invatamant in domeniul sportiv si recreational.

Nu este suficient codul 9313? Deoarece codul CAEN 8551 este descris astfel: învăţământ în domeniul sportiv şi recreaţional
Aceasta include furnizarea de învăţământ în activităţi sportive pentru grupuri sau persoane prin intermediul taberelor sau şcolilor. Sunt incluse de asemenea taberele de pregătire sportivă, serale şi de zi. Nu include şcoli, colegii şi universităţi. Pregătirea poate fi asigurată în diverse amplasamente, cum sunt facilităţi ale unităţii sau facilităţi de instruire ale clientului, instituţii de învăţământ sau prin alte mijloace. Pregătirea oferită în această clasă este organizată formal.
Această clasă include:
-pregătire sportivă (baseball, basket, cricket, fotbal etc.)
-tabere, pregătire sportivă
-pregătirea gimnaştilor
-pregătirea pentru călărie, academii sau şcoli de echitaţie
-pregătirea în domeniul nataţiei
-pregătirea de instructori sportivi profesionişti , antrenori de sport
-pregătirea în arte marţiale
-pregătirea în domeniul jocurilor de cărţi (cum ar fi bridge)
-pregătirea în domeniul yoga
Instructorii sportivi și antrenorii de sport sunt categorii diferențiate de codul COR. La fel si instructorii de fitness.
De aceea nu sunt lămurit dacă trebuie să activez acest cod. Nu mi se pare că un instructor de fitness prestează activitate de învătământ în domeniul sportiv, din moment ce persoanele pe care le antrenez nu dobândesc o diplomă.
Sunt instructor de fitness și doresc să îmi înființez un PFA în acest domeniu. Vreau să pot presta activitatea la sala de fitness, la domiciliul clientului, precum și prin antrenamente online. Ce cod/coduri CAEN trebuie să îmi aleg?
9313 pare a fi folosit de cei care își deschid o sală de fitness, iar pentru 8551 nu stiu dacă este suficient un certificat de absolvire al unui program de specializare pentru instructor de fitness?