avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Cod CAEN PFA instructor de fitness
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Cod CAEN PFA instructor de fitness

Sunt instructor de fitness și doresc să îmi înființez un PFA în acest domeniu. Vreau să pot presta activitatea la sala de fitness, la domiciliul clientului, precum și prin antrenamente online. Ce cod/coduri CAEN trebuie să îmi aleg?
9313 pare a fi folosit de cei care își deschid o sală de fitness, iar pentru 8551 nu stiu dacă este suficient un certificat de absolvire al unui program de specializare pentru instructor de fitness?
Cel mai recent răspuns: rizeamihai578 , utilizator 13:07, 13 Ianuarie 2021
CAEN 9313 - Activitati ale centrelor de fitness

CAEN 8551 - Invatamant in domeniul sportiv si recreational.
Nu este suficient codul 9313? Deoarece codul CAEN 8551 este descris astfel: învăţământ în domeniul sportiv şi recreaţional
Aceasta include furnizarea de învăţământ în activităţi sportive pentru grupuri sau persoane prin intermediul taberelor sau şcolilor. Sunt incluse de asemenea taberele de pregătire sportivă, serale şi de zi. Nu include şcoli, colegii şi universităţi. Pregătirea poate fi asigurată în diverse amplasamente, cum sunt facilităţi ale unităţii sau facilităţi de instruire ale clientului, instituţii de învăţământ sau prin alte mijloace. Pregătirea oferită în această clasă este organizată formal.
Această clasă include:
-pregătire sportivă (baseball, basket, cricket, fotbal etc.)
-tabere, pregătire sportivă
-pregătirea gimnaştilor
-pregătirea pentru călărie, academii sau şcoli de echitaţie
-pregătirea în domeniul nataţiei
-pregătirea de instructori sportivi profesionişti , antrenori de sport
-pregătirea în arte marţiale
-pregătirea în domeniul jocurilor de cărţi (cum ar fi bridge)
-pregătirea în domeniul yoga
Instructorii sportivi și antrenorii de sport sunt categorii diferențiate de codul COR. La fel si instructorii de fitness.
De aceea nu sunt lămurit dacă trebuie să activez acest cod. Nu mi se pare că un instructor de fitness prestează activitate de învătământ în domeniul sportiv, din moment ce persoanele pe care le antrenez nu dobândesc o diplomă.
Nu aș putea să îmi activez doar codul CAEN 9313 - Activitati ale centrelor de fitness? De ce e necesar și celălalt?

Cornel Vasile a scris:

CAEN 9313 - Activitati ale centrelor de fitness

CAEN 8551 - Invatamant in domeniul sportiv si recreational.

Pentru cei care doresc să își facă PFA și întâmpină probleme, vă recomand să mergeți și să vă adresați unei firme care se ocupă cu înființarea de firme/PFA-uri. Eu așa am făcut astăzi. Nu costă mult și o să vă lămurească toate neclaritățile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce coduri caen sa aleg pt un srl-d Ral_uca Ral_uca Buna ziua, Pentru infiintarea unui SRL-D in vederea obtinerii de finantare nerambursabila (10 000 eur) as dori sa ma ajutati in alegerea codurilor CAEN ... (vezi toată discuția)
Cod caen instructor de fitness (aerobic si antrenamente personale) eve25 eve25 Buna ziua, Am nevoie de o lamurire in privinta codului CAEN pe care trebuie sa il declare un instructor de fitness ( PFA care presteaza servicii in cadrul ... (vezi toată discuția)
Cod caen 8551 Justdantz Justdantz Buna ziua , As dori sa deschid o microintreprindere neplatitoare de tva , cod caen 8551 . Miscarea pentru care doresc sa deschid firma este inexistenta ... (vezi toată discuția)