avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1148 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate InaMK

Activitate InaMK

Răspuns la discuția Registre contabilitate PFI medic
Inca ceva...
4. Este necesar sa am un cont bancar dedicat activitatii PFI sau poat folosi un cont preexistent, administrat impreuna cu sotul meu?
Răspuns la discuția Registre contabilitate PFI medic
Multumesc mult!
V-as ruga mult sa imi mai lamuriti cateva aspecte.
1.In conditiile in care prestez consultatii la sediul clinicii cu care am contract dispunand de baza ei materiala iar sediul e adresa de resedinta ce sa trec pe registrul inventar?
2. E necesar sa cumpar tipizate sau le pot face electronic in varianta Excel?
3. Mai trebuie stampila pe registre de la Administratia Financiara?
Multumesc inca o data pt raspuns
Registre contabilitate PFI medic
Buna ziua,
Care sunt registrele contabile care trebuie completate conform legii pentru PFI (medic)? Unde gasesc info cu modalitatea de completare?
Multumesc mult!
Cum pot contacta proprietarii terenurilor învecinate cu al meu?
Bună ziua
Am un teren în apropierea Bucureștiului iar cele învecinate sunt neîngrădite și necultivate. As vrea sa iau legătura cu proprietarii dar cei de la primărie nu ma pot ajuta.
Care e calea prin care as putea găsi datele de contact ale vecinilor?
Mulțumesc
Asigurare medicala student roman care studiaza in strainatate
Buna ziua
Am solicitat validarea calitatii de asigurat pentru fiul meu in varsta de 20 ani student la TU Delft in Olanda conform legii 95/2006 conform careia studentii sunt asigurati fara sa fie mentionat ca se refera doar la cei care invata in Romania.
Redau raspunsul CASMB
Studentul, conform legislatiei in vigoare, este persoana care urmeaza cursurile unei universitati sau ale unui institutii de invatamant superior.
In acest context, conform dispozitiilor art. 114 alin. (2) coroborate cu cele ale art.115 alin.(1) din Legea educatiei nationale nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, invatamantul superior se poate organiza doar in institutii de invatamant superior (respectiv universitati, academii de studii, institute, scoli de studii superioare si altele asemenea) care au obtinut autorizarea de functionare provizorie sau acreditarea, potrivit legii.
In consecinta, dispozitiile art.224 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 95/2006, mai sus mentionate, isi pot gasi aplicabilitatea, respectiv studentii in varsta de pana la 26 de ani pot beneficia de asigurare fara plata contributiei de asigurari sociale de sanatate numai in situatia in care urmeaza cursurile unei universitati sau ale unui institut de invatamant superior, autorizat sau acreditat conform Legii nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare.
Pentru a da curs solicitarii dvs., va rugam sa ne transmiteti un document care sa ateste faptul ca TU DELFT este o unitate de invatamant autorizata sau acreditata conform Legii nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare.

Nu imi dau seama daca acest raspuns inseamna ca trebuie sa fie o unitate de invatamant acreditata din Romania.
TU Delft este in top 10 mondial al universitatilor, ce fel de dovada artrebui sa aduc?
Multumesc
Buna seara! Consimțământul informat al pacientului în ce situații trebuie obținut?
De ex pt un simplu consult medical (care implica proceduri neinvazive in vederea formularii diagnosticului si se prescrie tratament cu potential de reactii adverse) ar fi obligatoriu sau doar atunci când sunt preconizate interventii cu risc (anestezic, chirurgical, septic, etc)?
Am citit acest articol dar nu îmi este clar
[ link extern ] /
Mulțumesc
Accident ora de sport
Ce ar trebui făcut atunci când la ora de sport un copil este lovit accidental cu mingea in cap de profesor și are nevoie in consecinta de investigații imagistice (suportate de parinti), recuperare medicala și sunt posibile consecințe de lunga durata? E vorba de suferinta fizica, emotionala și costuri materiale.
Mulțumesc.
Lege privind asigurarea medicala a studenților care studiază în străinătate
Bună seara
Știți dacă aceasta lege a trecut de Camera Deputaților și a fost promulgata?
Mulțumesc
[ link extern ]
Practic e aceeași activitate dar o parte va fi cu program flexibil și poate fi încadrată diferit.
Mulțumesc mult!
E posibil sa am 2 contracte cu aceeași firma?
Bună seara! Va rog sa ma ajutați cu un răspuns. Lucrez in domeniul medical cu cu o firma având CIM și am decis sa îmi extind activitatea lucrând suplimentar pt ei dar in acest caz remunerarea se va face cu sume variabile functie de volumul de munca, iar ei mi-au cerut sa deschid PFI pt a ma plati în baza unui contract de prestări servicii.
1. Pot sa am asadar doua contracte cu aceeași firma, CMI și contract de prestări servicii?
2. Ar trebui sa întocmesc doua asigurari de malpraxis?
Mulțumesc mult!