avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Activitate Mihaela Hurdubae

Activitate Mihaela Hurdubae

As fi vrut sa stiu ce anume au incalcat la modul concret acele Asociatii care au fost penalizate. Am citit multe articole, chiar si recomandate aici (pentru care va multumesc) insa este doar specificat la modul general ca au incalcat ceva.
Oricum am inteles ca este voie sa se monteze sistem de camere dar folosirea efectiva a lui este sanctionabila.
Eu nefiind jurist ci informatician poate caut prea mult lucruri concrete si clare.
Chiar multumesc mult celor care au avut bunavointa sa incerce sa ma lamureasca.

CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" a scris:



Sunt deja cateva Asociatii penalizate, asociatii care au prelucrat datele fara sa respecte cerintele. Sa nu înțelegeți ca nu aveti voie sa instalati sistemul. Aveti acest drept insotit de niste obligatii.


Am văzut că în legea 230 art. 24 alin. 2, scrie că reconvocarea se face în maxim 10 zile iar în legea 196 termenul pentru reconvocarea ședinței este de maxim 15 zile.
Se poate reconvoca ședința a doua zi după ce a avut loc prima? Nu este specificat niciun minim de zile.

Am înțeles, mulțumesc.
Vreau să mai întreb dacă se pot înregistra audio discuțiile Adunării Generale, adică întreaga ședință, pentru a completa cât mai exact procesul verbal. Cu anunțarea, atenționarea în prealabil, a tuturor participanților.

Iar dacă am tabel convocator semnat de 80% dintre membrii asociației, iar la ședință participă mai puțin de jumătate, sunt valabile hotărârile luate sau trebuie reconvocarea ședinței? Am citit în legea 196/2018 dar nu am înțeles prea bine aspectul ăsta.

latka a scris:

In AG se stabileste cu 2/3 din numarul total al proprietarilor, conform art. 51 din legea 196/2018. Sistemul de supraveghere video e o modernizare.
Ce ati citit in mesajul anterior se refera la regulile GDPR. Mai multe informatii puteti afla de pe site-ul autoritatii respective - ANSPDCP :
[ link extern ] /

Multumesc pentru raspuns si precizarile facute.
Sa inteleg ca nu este necesar tabelul cu semnaturile locatarilor pentru a instala sistemul de camere? Doar se stabileste acest lucru in adunarea generala cu majoritate de 50%+1 voturi?
Documentatia si toata birocratia cu analize, informari si altele nu ma sperie. Pot sa le fac.
Bună ziua.
Pentru montajul unui sistem de camere de supraveghere într-o scară de bloc, pe lângă toate demersurile, trebuie semnăturile de la toți locatarii din Asociația de Proprietari, trebuie majoritate sau două treimi?
Mulțumesc anticipat pentru răspuns.
Eu am scos autoturismul de pe numele meu de la Primărie. Nu mai plătesc impozit pentru el. Dar cumpărătorul nu-și cumpără rovinietă. Am anulat 2 amenzi până acum și bănuiesc că voi mai face asta.
Ok, am inteles ca acel cumparator care a incalcat legea de multe ori, sfideaza pe toata lumea. Banuiesc ca nu poate fi obligat sa respecte o hotarare judecatoreasca. Atunci e bine.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
De la vanzare au trecut aproape 6 ani. Iar la Registrul Auto eu sunt proprietarul. Acum serios, hotararea aia judecatoreasca nu valoreaza nimic?
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc pentru raspuns. In acest caz pot sa merg la Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor si sa solicit suspendarea inmatricularii autoturismului in baza hotararii judecatoresti. Iar in cazul in care mai primesc vreo amenda pentru lipsa rovinieta va fi mai simplu de contestat si anulat. Am asa un sentiment ca imi voi petrece restul zilelor contestand procese verbale de amenda pt lipsa rovinieta...
Cum l-aș putea obliga pe cumpărător să-și înmatriculeze mașina pe numele lui având o hotărâre judecătorească în acest sens?