Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi

Specialiștii de la Deloitte România, Reff & Asociații, Radu Opriș, Biriș Goran și R&R Partners vin la Conferința avocatnet.ro să clarifice probleme des întâlnite în cadrul departamentelor de HR & salarizare ale oricărei companii. Rezervă loc și participă!

Forum Activitate Vali111222

Activitate Vali111222

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
N am inteles tot ce ati spus dar sa înțeleg ca nu am nici o sansa sa iau mai mult de 20% din casa si sa renunț
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am vorbit cu un avocat și mi a spus ca daca are martori si ea și copilul ei + toate facturile de la dedeman cu materialele băgate in mansarda si extrasele de cont+ contractu de vânzare al apartamentului si mai ales ca a fost vândut în aceasi luna in care am luat casa , e aproape imposibil sa câștig procesul sau sa iau mai mult de 20% , doar pentru ca am avut salar in ultimul an jumate si ea a avut șomaj pentru ca e 1 an jumate de șomaj nu 2.. am scris eu eronat.
Ce sa fac ? Sa mai încerc și la alt avocat sau nu are rost ? Deja am dat 150 lei si m am dezamagit degeaba ..

Problema cea mare e ca avocatul soției e presedintele baroului din județ, nu cred ca am nici o șansă..
O întrebare mai am . De cand am luat casa (3 ani), doar eu am avut venit în casa în acte în ultimii doi ani , ea a avut doar șomaj, insa toate facturile de utilități au fost plătite pe numele ei , iar gazul a fost plătit integral de băiatul ei cu carul lui. Ma poate ajuta faptul ca am avut doar eu veninit ? Cat am stat la ea în apartament am avut ambii venit dar eu aveam cu 1000 lei mai mult si singura investiție în apartamentul ei a fost ca am renovat balconul din banii mei și a ei , dar nu am nici o dovada .
Casa valoreaza 140.000 euro , am contribuit doar cu 10.000 . Se poate daca a cerut 80% sa primească și mai mult de atât? Dacă as renunță si sa primesc 20% as fii mai castigat sau merita sa încerc?
Si ce sa fac acum , mi a cerut 80% din casa . De 10 ani am trăit inpreuna si am mai si ajutat o pe soție si pe copil cu bani . Ea de 2 ani e în șomaj nu a mai lucrat , e imposibil sa i ofere ei 80% din casa , daca ii da mai puțin 60% sa zicem, si atunci se considera ca a câștigat și tot eu va trebiii sa i plătesc toate cheltuielile ?

9 nu mai citati aiurea mesaje anterioare
Singurele probe ce le are sunt contractul de vânzare cumpărare al apartamentului și probabil martori .
Dar de banii ce ia investit copilul ei cum ii poate recupera, acei bani au fost ai prietenei lui, bani dati de tata l fetei din străinătate, fata cu care urmează sa se căsătorească
Din ce am inteles probe nu are decât ceva facturi facturi și martori probabil.
Ma va pune în instanta sa jur pe Biblie ca a investit banii în mansarda sau cum ?

1 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai ea ma dat în judecata ea a cheltuit bani . Hai sa zicem ca castiga, va trebii sa plătesc eu tot ce a plătit ea ?
Si băiatul ei cum poate sa își recupereze banii dacă eu nu as recunoaște ?

Eu am avut salar mai mare , aproximativ 2700 , ea a avut minimu pe economie . Nu se tine cont și de asta?

M-am casatorit de aproape 10 ani , iar acum am divortat.
Sotia a avut un apartament pe care la vandut cu 45.000 euro bani proprii ( obtinut prin mostenire ) si am cumparat impreuna o casa cu 65.000 la rosu de 3 ani
25.000 au fost din banii proprii ai sotiei ( acestia au fost trecuti in contractul de cumparare al casei ) , iar restul de 40.000 i-am primit de la banca.
Cu ceilalti 20.000 euro din apartament sotiei am renovat casa .
Casa a fost cumparata in aceasi luna in care a vandut sotia(fosta) apartamentul propriu..
Copilul fostei a investit aproximativ 20.000 euro in manstarda impreuna cu iubita lui cu care este de 5 ani ( banii 20.000 euro cu care au renovat sus au fost trimiti din strainatate de catre tata-l prietenei lui )
Acum ne-am despartit deoarece ea ma inselat si nu a fost de acord sa facem jumi juma ci ma dat in tribunal .
Intrebarea mea este daca aceasta impreuna cu copilul isi pot recupera banii proprii , sau voi primii jumatate din casa? Am sanse sa castig in instanta sau mai bine ma inteleg cu sotia si ii dau partea ei cat si la copil?