avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Activitate Kirkland

Activitate Kirkland

Da, este/a fost proprietatea dezvoltatorului. Fiind vorba de o "curte", cote indivize din aceasta au fost alocate fiecarui apartament. Locurile de parcare (in afara de cele de vizitatori) au fost dezmembrate din teren si vandute separat locatarilor care au vrut sa cumpere. Locurile de vizitatori nu apar ca dezmembrate.
Buna ziua. Am cumparat un apartament plus un loc de parcare intr-un bloc nou. Dezvoltatorul a prevazut cate un loc de parcare pentru fiecare apartament, plus 5 locuri pentru vizitatori (planurile locurilor de parcare sunt parte din documentatia pentru Autorizatia de Constructie; locurile de vizitatori sunt delimitate ca atare in schitele generale ale curtii, care sunt anexe la contractele de V-C).

Dupa vanzarea majoritatii apartamentelor, dezvoltatorul ne-a "somat" sa cumparam si locurile de vizitatori - amenintand ca le va vinde clientilor din afara complexului daca nu le cumparam noi. Asta ar insemna ca nu vor mai exista locuri pentru vizitatori.

Intrebarile sunt:

Care e situatia locurilor de parcare pentru vizitatori odata ce majoritatea apartamentelor au fost vandute?

E dezvoltatorul obligat sa le predea, impreuna cu imobilul, catre Asociatia de proprietari? E obligat sa le predea gratuit, sau are dreptul sa le vanda (fie Asociatiei, fie altora)?

Care e legea de care cumparatorii de apartamente se pot folosi in aceasta situatie?

Ma gandesc ca daca locurile de parcare trebuiesc asigurate doar de forma de catre dezvoltator pentru obtinerea AC, ar fi o prevedere inutila.

Multumesc