avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Locuri de parcare pt vizitatori - trecerea lor de la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Locuri de parcare pt vizitatori - trecerea lor de la dezvoltator la noii proprietari

Buna ziua. Am cumparat un apartament plus un loc de parcare intr-un bloc nou. Dezvoltatorul a prevazut cate un loc de parcare pentru fiecare apartament, plus 5 locuri pentru vizitatori (planurile locurilor de parcare sunt parte din documentatia pentru Autorizatia de Constructie; locurile de vizitatori sunt delimitate ca atare in schitele generale ale curtii, care sunt anexe la contractele de V-C).

Dupa vanzarea majoritatii apartamentelor, dezvoltatorul ne-a "somat" sa cumparam si locurile de vizitatori - amenintand ca le va vinde clientilor din afara complexului daca nu le cumparam noi. Asta ar insemna ca nu vor mai exista locuri pentru vizitatori.

Intrebarile sunt:

Care e situatia locurilor de parcare pentru vizitatori odata ce majoritatea apartamentelor au fost vandute?

E dezvoltatorul obligat sa le predea, impreuna cu imobilul, catre Asociatia de proprietari? E obligat sa le predea gratuit, sau are dreptul sa le vanda (fie Asociatiei, fie altora)?

Care e legea de care cumparatorii de apartamente se pot folosi in aceasta situatie?

Ma gandesc ca daca locurile de parcare trebuiesc asigurate doar de forma de catre dezvoltator pentru obtinerea AC, ar fi o prevedere inutila.

Multumesc
Ultima modificare: Joi, 3 Iunie 2021
Kirkland, utilizator
Cel mai recent răspuns: Kirkland , utilizator 16:30, 4 Iunie 2021
Nimeni nu poate sa te oblige sa dai gratuit.Cel mai probabil este sa le vândă tot proprietarilor care au un loc de parcare și vor doua.Sunt destule familii care au doua automobile și se vor găsi doritori.
Pentru analiza si eventual raspuns la obiect este necesar sa precizati statutul terenului pe care este edificata parcarea auto este terenul proprietatea dezvoltatorului ?
Da, este/a fost proprietatea dezvoltatorului. Fiind vorba de o "curte", cote indivize din aceasta au fost alocate fiecarui apartament. Locurile de parcare (in afara de cele de vizitatori) au fost dezmembrate din teren si vandute separat locatarilor care au vrut sa cumpere. Locurile de vizitatori nu apar ca dezmembrate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare privata pe proprietate comuna buburuza buburuza Speta este urmatoarea: Locuiesc intr-un imobil cu 6 apartamente. Cand am cumparat apartamentul mi s-a „predat fizic „ un locul de parcare aferent ... (vezi toată discuția)
Păstrare cotă indiviză apartament? Bachus20 Bachus20 Bună seara! O întrebare, dacă se poate: Dețin un imobil de x mp, pe care doresc să îl vând. Ideea este că în jurul blocului unde se află acest ... (vezi toată discuția)
Dezmembrare teren bloc dupa cumparare apartament de la dezvoltator? Cristianc1 Cristianc1 Am cumparat un apartament de la un dezvoltator imobiliar. Acum, dezvoltatorul spune ca pentru a bransa gazele si alte utilitati are nevoie de o procura (mi-a ... (vezi toată discuția)