avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Activitate andreiliviu25

Activitate andreiliviu25



Cornel Vasile a scris:

Nu va dați demisia, lăsați angajatorul sa aibă iniţiativa încetării c.i.m.

Managerul, mi-a spus sa imi dau eu demisia. Ce ar trebui sa ii spun? Sa las loc de "bună ziua". Cam care ar fi temeiul legal in această situație? Pana acum, de cat lucrez nu am mai trecut prin șomaj si nu stiu cum ar trebui sa procedez..
Bună ziua, vin și eu cu o problemă neașteptată pentru mine.
Eu, am fost angajat din august 2021 la o sala de jocuri pe postul de barman. Ieri am primit vestea ca voi fi dat afara pe motivul ca administratorii lanțului acesta de cazino sunt ucraineni si ca nu prea mai au bani pentru a plăti salariile la tot personalul. Asa ca au decis sa mai taie din personal, si ceea ce deja au făcut-o la alte săli au demis si alti barmani, iar acum urmez eu la sala din orașul meu. Ceea ce mi se psre anormal e ca vor sa ma puna sa imi dau eu demisia dupa aproape 7 luni de munca. Cum ar trebui sa se proceseze legal sa primesc șomaj.. Ca vor sa se debaraseze foarte repede ca si cum nu as fi lucrat la ei..
Bună seara, mulțumesc pentru răspuns, ceea ce o sa fac mâine este sa îmi dau demisia printr-o cerere scrisa . Chestia e ca eu nu sunt sigur, concedierea în aceste zile în ce consta, este un lucru rău? Mai vor fi angajat
de alți angajatori dacă nu îmi ia în considerare cerea și aleg sa ma concedieze?

[
Salut, este prima întrebare de pe comunitate și sper ca nu am greșit secțiunea.
Sa încep cu începutul. Este vorba de un contract de munca, în disperarea de a muncii am încercat sa îmi găsesc orice de munca, și am găsit ca și agent de vânzări. Ieri am semnat contractul, fiind pe 4 ore, cele de training și eventual sa trec la norma întreaga de 8 ore pe zi. La început pana sa semnez mi sa spus ca salariu de bază va fi minim pe economie plus comisioanele aferente. Chestia este ca, acum la semnarea contractului nu este asa, mi sa spus ca va fi 1200lei brut... Am încercat sa le spun ca mi se pare extrem de puțin și ca mai mult cheltui decât câștig pentru a merge acolo. Nu știu cum sa fac, din câte am înțeles dacă îți dai demisia în aceste 90 de zile de proba nu se poate sa demisionezi sau vei fi penalizat cu nu știu ce chestie și ca nimeni nu te mai angaja.. Acum nu știu temeiul legal sper sa îmi oferiți un răspuns sa scap..