avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salut, este prima întrebare de pe comunitate și sper ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salut, este prima întrebare de pe comunitate și sper ca nu ...

Salut, este prima întrebare de pe comunitate și sper ca nu am greșit secțiunea.
Sa încep cu începutul. Este vorba de un contract de munca, în disperarea de a muncii am încercat sa îmi găsesc orice de munca, și am găsit ca și agent de vânzări. Ieri am semnat contractul, fiind pe 4 ore, cele de training și eventual sa trec la norma întreaga de 8 ore pe zi. La început pana sa semnez mi sa spus ca salariu de bază va fi minim pe economie plus comisioanele aferente. Chestia este ca, acum la semnarea contractului nu este asa, mi sa spus ca va fi 1200lei brut... Am încercat sa le spun ca mi se pare extrem de puțin și ca mai mult cheltui decât câștig pentru a merge acolo. Nu știu cum sa fac, din câte am înțeles dacă îți dai demisia în aceste 90 de zile de proba nu se poate sa demisionezi sau vei fi penalizat cu nu știu ce chestie și ca nimeni nu te mai angaja.. Acum nu știu temeiul legal sper sa îmi oferiți un răspuns sa scap..
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:26, 24 Iunie 2021
Buna seara,

Dimpotrivă, in cele 90 zile (perioadă de probă), va puteți da liniștit demisia, fara a fi necesar să rămâneți și în preaviz, dar puteți fi și concediat, de asemenea fara preaviz.

Dispozițiile art. 31 alin. (3) din Codul muncii prevăd următoarele "pe durata sau la sfârşitul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta exclusiv printr-o notificare scrisă, fără preaviz, la iniţiativa oricăreia dintre părţi, fără a fi necesară motivarea acesteia."
Bună seara, mulțumesc pentru răspuns, ceea ce o sa fac mâine este sa îmi dau demisia printr-o cerere scrisa . Chestia e ca eu nu sunt sigur, concedierea în aceste zile în ce consta, este un lucru rău? Mai vor fi angajat
de alți angajatori dacă nu îmi ia în considerare cerea și aleg sa ma concedieze?

[
Ultima modificare: Joi, 24 Iunie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Trebuie sa vă asigurați că primiti un număr de înregistrare pentru cererea prin care solicitati încetarea contractului individual de munca. Având data anterioara unei eventuale decizii de încetare a contractului de munca ce provine din partea angajatorului, va avea prioritate.

Dar chiar în situația, puțin probabila, în care ar decide să vă înceteze contractul de munca, nu veti întâmpină probleme la viitoarele dvs angajări .
Ultima modificare: Miercuri, 23 Iunie 2021
Andreea Dana Fodor , Avocat
1. Demisia nu este reglementata de art.31 C.mun. ... Demisia este prevazuta de art.81 C.mun. si poate fi cu sau fara preaviz. Demisia fara preaviz opereaza numai in anumite situatii.

2. Cred ca pe dvs va intereseaza incetarea c.i.m. in baza art.31 alin.3 C.mun. si nu incetarea c.i.m. prin demisie.

Notificarea privind incetarea c.i.m. in perioada de proba la initiativa oricareia dintre parti se intocmeste in doua exemplare, din care un exemplar se va comunica celeilalte parti.
In speta, notificarea se va depune la registratura angajatorului care ii va da numar de inregistrare pe ambele exemplare. In caz de refuz, se va trimite prin posta cu confirmare de primire.

Uitati un model de notificare:

Subsemnata/ul ........................................... avand domiciliul in ___________ nr. _______, CNP.............................., avand functia de ....... in cadul S.C. .................., cu sediul in .........., formulez prezenta

NOTIFICARE
de incetare a contractului individual de munca in temeiul art. 31 alin. (1) alin. (3), inregistrat in registrul general de evidenta a salariatilor cu nr. .. din data de .. , incepand cu data de ......

Prezenta notificare poate fi contestata in termen de 45 de zile calendaristice de la data comunicarii la Tribunalul ..........

Data ................

L.S

3. Concedierea poate fi dispusă pentru motive care ţin de persoana salariatului sau pentru motive care nu ţin de persoana salariatului.

4. Modul de incetare a c.i.m. nu ar trebui sa va afecteze la o noua angajare. Primordial, ar trebui sa fie aptitudinea dvs de a va a indeplini atributiile corespunzator fisei postului ocupat.
Ultima modificare: Joi, 24 Iunie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie in perioada de proba nelutza nelutza In data de 15 Martie 2020 am semnat contractul urmand ca pe 20 Martie acesta sa fie suspendat din cauza pandemiei.Acum pe 15 iunie ne am reluat activitatea si ... (vezi toată discuția)
Despre contractul de muncă teom96 teom96 in cazul in care am un contract pe o perioada nedeterminată, iar perioada de probă este de 90 de zile, pot demisiona? Menționez că lucrez de 11 zile( e job ... (vezi toată discuția)
Demisie Nica86 Nica86 Buna seara , sunt angajata la o firma si sunt înca in perioada de 90 zile de proba , as putea sa imi dau demisia la zi ? Si stimulentul de insertie il mai iau ... (vezi toată discuția)