Sunt aceiasi, lucreaza la o institutie pe o strada perpendiculara, acolo e soare, la mine e umbra! Pe o distanta de 100 m., nu pot sa-mi las masina. Vin cu masina acasa si merg 100 m. pe jos, ca sa nu mai vorbim de situatiile cand am de adus ceva greu acasa si-l car de la mama naibii! Asa am patit cu frigiderul, cu materiale de constructii, etc. E o situatie care ma va duce la acte reprobabile; i-am atentionat cu fluturasi pusi in parbriz!! Scuza lor e ca nu sunt locuri de parcare, administratia locala e de vina si atunci incalca legea. Daca asa se pune problema, atunci sa fim ingaduitori si cu violatorii, de exemplu, pentru ca nu si-au gasit neveste, sau nu le-a asigurat primaria femei! Dati-o dracului de treaba, aplicam legea junglei? Suntem oameni, sa ne conducem dupa bun simt, nu neaparat dupa legi!
Chiar credeti ca interdictia pusa de mine ii va opri sa mai parcheze, atata timp cat ei nu respecta semnele de circulatie instalate de autoritati? Sa fim seriosi, s-a schimbat mentalitatea romanilor peste noapte? Daca s-ar taxa intr-o zi toate abaterile de la codul rutier, a doua zi ar trece o masina la zece minute! Jumatate (cel putin) dintre soferi ar deveni pietoni si ce mult mi-as dori asta!
E clar ca nu intelegeti situatia prezentata! Am mentionat ca nici politia nu realizeaza cum e corect si legal. Daca va spun ca in 17 de ani de condus, nu am oprit niciodata in dreptul portii unei proprietati sau institutii, inseamna ca se poate. Conteaza bunul simt al fiecarui om, bun simt pe care romanii, se pare ca nu-l mai au. Imi cer scuze pentru deranj, dormiti mai departe!
Problema blocarii cailor de acces nu este inteleasa corect nici de politie; m-am convins telefonand intr-o astfel de situatie. Sa exemplific: Locuiesc la casa si am o deschidere la strada de 20ml. Portita de acces pedestru, se afla la o distanta de 10 metri de poarta pentru acces auto. Daca o masina opreste in dreptul portitei, se considera blocarea unei cai de acces?
Consider ca da,deoarece in dreptul portitei am dreptul sa opresc eu, cine vine in vizita la mine, un taxi pe care il comand sau salvarea ce o solicit intr-un caz de urgenta!
In Codul Rutier scrie la stationare: se interzice blocarea cailor de acces ale proprietatilor private, alaturate drumului public. Cititi cu atentie: cai de acces; asta inseamna orice cale de acces, pedestra sau auto! Legiuitorul s-a gandit si la situatia unora ca mine, care am poarta de acces pedestru la distanta de poarta pentru masina! Am dreptate sau nu?
Un excroc a reusit sa dea peste cap familia mea si sa dispara cu bunuri si o masina peugeot 206. Timp de cinci ani a locuit cu noi, pe motiv ca s-a indragostit de fata noastra, a beneficiat, fara sa contribuie nici macar cu un leu, de masa, casa, tigari, imbracaminte, incaltaminte, bijuterii (bratara, lant, ghiul, cercel, etc.), calculator, internet, bicicleta, cheltuieli scoala de soferi profesionisti, cheltuieli obtinere carnet profesionist de conducere, obtinere atestat transportator, autoturism peugeot 206, bani de benzina, toate amenzile platite, reparatia masinii (de bun sofer ce e, a lovit-o), bani de cheltuiala, etc., etc. Cand s-a plictisit, baiatul si-a strans jucariile si a plecat la mama. Am incercat sa discutam cu ei, dar ne-au improscat cu injuraturi si obscenitati greu de reprodus! Problema e ca noi vom plati imprumutul facut pentru ca el sa-si ia masina, zece ani, 700 RON pe luna. Cum se poate rezolva situatia? M-am gandit sa apelez la cineva sa-l sperie, poate realizeaza ca nu poate profita de cineva fara sa plateasca! Vreau sa returneze macar masina!