avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Activitate Roken

Activitate Roken

2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna, parca urmaresc niste franturi din logica lui hagi. "Daca dormiti, nu auziti nimic". Plusez un "Daca n-as auzi atatea dracii in miez de noapte as dormi". Basca, sotia este in aceeasi situatie, probabil e triunghiul bermudelor al lipsei de somn in zona si mai e si contagios. Sa ma adaptez la ce, doamna? La dormit cu dopuri pentru cat o sta chiriasul asta deasupra? Domnia sa la ce se adapteaza mai exact? Sau vorbim doar de adaptare unilaterala pentru aia care nu pot sta pasivi la marsaviile vecinilor si trebuie re-educati....

Exista suficiente inregistrari la ore sarite de 22, cu montat si tarat mobila la 2 noaptea, chiar nu-mi fac probleme la capitolul acesta. Plus ca in apartamentul respectiv sunt deja antecedente inregistrate si sanctionate cu avertisment de catre politia locala. Si ei au crezut ca glumesc cand le-am spus ca se freaca peretii la 11 jumate seara si le-a picat falca cand a raspuns ala la usa plin de var.

Corect si moral ar fi ca antifonarea sa o faca cel care produce zgomotul, nu receptorii involuntari.... plus ca eficienta este sporita atunci cand faci izolarea la sursa, dar asta este pe langa subiect.
Ma retrag din discutie pentru ca deja a ajuns mai mult la nivel filozofic decat practic si, deci, fara importanta pentru speta mea. O zi buna.
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bineinteles. Da-i dracu' de vecini. Ce tupeu incredibil sa vrea sa doarma si nu tin cont de apucaturile de nisa ale oricarui dezaxat. Singura activitate pe care as lasa-o "la liber" ar fi gletuit si zugravit pereti si eventual montat geamuri. Partea de izolare fonica are nevoie urgenta de standardizare prin lege! Astfel, cetateni de tipul vecinului meu si al dumneavoastra precum si doamna Pompilia aici de fata pot exersa pasul de mars si salutul din calcai la orice ora din zi si din noapte.

Eu voi face izolatia fonica pentru ca nu am de ales, alternativa fiind sa am cearcane etern, insa mi-e tare teama ca nu va fi suficienta. Pasii generaza zgomot de impact, la frecvente joase care-s foarte greu de anulat. Tara lu' papura voda unde lumea bate moneda pe drepturi si mai putin pe obligatii fata de cei cu care imparti saracia, ca d-aia stam la bloc si nu la casa.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pesemne si dumneavoastra sunteti genul de vecin care sufera de drepturi si zero obligatii. Unde am spus ca dorm pana la amiaza? Incep programul la 8, ce vina am eu ca respectivul se duce la cosit sau ce face el la 5 dimineata?

La ora la care scriu se tranteste si se tropaie ca la nebuni, zici ca e gara. Covoare ioc, parchet cel mai ieftin in existenta pus direct peste placa, despre ce vorbim. Eu nu-l deranjez pe ala de sub mine, nu-i tropai in cap, nu ascult manele sambata seara, nu tarasc scaune. Nu vad care e problema.

Folosesc si dopuri, pentru ca alta sansa nu am sa ma odihnesc. Am facut rani la urechi de la purtat si de cateva ori nu-mi mai auzit nici alarmele de la telefon. Asta e trai?

Proprietarul apartamentului are avertisment de la politia locala pentru indreptat pereti la 23:30, deci despre ce vorbim. Un an de zile am tras si cu ala pana si-a terminat apartamentul cu cele mai ieftine metode si materiale in existenta. Se pare ca si chiriasul e de aceeasi teapa. Bineinteles ca pentru linistea mea si nesimtirea altora trebuie sa scot alti bani din buzunar ca unii ca dumneavoastra se simt indreptatiti sa bata si mingea in sufragerie, eventual, ca-i proprietate privata.

POMPILLIA a scris:

Scuze, am rămas cu 20 de db pentru că asta a fost propunerea inițială, dar acum legea care a trecut de Senat prevede 35 de db în afara clădirii și 30 db în interior în orele de liniște. Dar contează și durata, dacă e ceva întâmplător nu e considerată contravenție. De exemplu ți-a căzut un obiect pe dușumea la un moment dat, dar acest fapt nu s-a mai repetat. După mine aș schimba orele de liniște, să fie 23-5 și 13-14. Așa te reclamă și că ai deschis TV-ul după ora 22 pentru că în blocurile vechi se aude.

Intr-adevar, nu are! Mi-a si confirmat asta. Daca astept dupa domnia sa sa se tina de cuvant, posibil sa am barba sura pana la infaptuirea promisiunilor. Cand ar trebui sa notific organul, la 5 dimineata sau sa ma duc sa depun un soi de plangere scrisa la politia locala cand am timp. Este prima data cand ma confrunt cu o situatie de genul.
Exclus sa fie fara intentie. I-am spus in mod expres ca telefonul lasat pe podea/parchet ma trezeste. Tot ce are de facut este sa il puna in pat si sa circule si el cu un pic de bagare de seama prin casa la ore din astea obscene, nu ca pe peron unde aruncam valizele stanga/dreapta.
Chiar daca ar fi fara intentie, in momentul in care ti se spune ca deranjezi, e asa greu sa iei cateva masuri minime? Ca doar nu se trezeste ala de sub tine la 5 dimineata ca i se pare amuzant.
Nu pot sa inteleg cum vi se pare ca un astfel de comportament ar trebui tolerat si nu admonestat.
Amiabil se pare ca nu am ce rezolva. Individul este de-a dreptul perfid. La usa imi spune mii de scuze si dimineata urmatoare iar ma trezeste.
Am sa incerc totusi sa apelez politia locala, e strigator la cer sa nu te poti odihni in propria casa.
Buna ziua,

Ma confrunt cu urmatoarea situatie:
In apartamentul de deasupra mea s-a mutat un chirias cu un program atipic, care se trezeste in fiecare dimineata la 4:30-5:00 si de foarte multe ori ma trezeste si pe mine. Suspectez ca in dormitor are doar o saltea/pat si isi tine telefonul pe podea. Cand ii suna alarmele parca ar fi pe noptiera mea si ma trezeste negresit. Blocul este vechi cu pereti si placa foarte subtiri. Daca nu ma trezesc alarmele, ma trezeste prin alte metode: tranteste usi, obiecte prin baie, muta diverse articole de mobila prin casa si asa mai departe. Intreaga chestiune dureaza undeva la 40 de min si apoi pleaca sa enerveze pe altii. Problema este ca imi perturba somnul si mereu sunt obosit la munca.

Unde ar trebui sa ma adresez si ce considerati ca ar fi probe pertinente: martorii sunt exclusi intrucat nu avem un al treilea cetatean in casa care sa confirme spusele noastre si ma indoiesc ca ceilalti vecini sunt deranjati, transferul de galagie fiind la nivelul planseului.

Am in plan sa antifonez planseul, intrucat cetateanul ignora orice discutie am avut cu el pe tema asta si imi perturba existenta si sanatatea mintala. Am sanse de castig daca il fau in judecata pentru recuperarea costurilor investitiei?

Multumesc