Nepotii mei sunt de 3 ani in Germania, unul are 13 ani celalalt 15 ani. Parintii lor vor sa se reintoarca in Romania, in timpul anului scolar 2022-2023. Pentru a nu - i afecta pe copii mai mult, se gandesc sa - i duca la o scoala cu predare in limba germana, dar acestea sunt in cateva orase mari in tara.. Unde se pot informa cat mai bine ? Ce posibilitati legale au?
Va multumesc anticipat.
In primul rand multumiri , ptr. ca ati avut rabdarea sa cititi si bunatatea sa raspudeti ;
in al doilea rand unde se face rezilierea?, mai bine zis in ce consta?
In ce priveste contractul ,contitiile prevazute la cap. Incalcarea contractului ,se refera doar la :
-plata chiriei , la termen sau cu max 5 zile intarziere
- distrugerea spatiului
Este insa la Dispozitii tranzitorii precizarea ca " dupa infiintarea societatii toate drepturile si oblig revin societatii'. Poate trebuie sa defiintam cu totul soc. la Reg Com
Si sa anuntam proprietarul de aceasta situatie ?
Va rog din suflet sa ma ajutati!
Am inchiriat un spatiu de la o persoana fizica , in vederea desfasurarii unei activititati comerciale.
In acest scop am incheiat un Contract de inchiriere la un biru de avocatura,intre :
- proprietarul spatiului,
- eu
- S.C....numelele firmei , In calitate de Locatar..
exact in ordinea asta,pe doi ani, daca totul merge bine.
In contract s-a specificat si ca societatea la acea data era " in curs de constituire".
Dupa 7 luni , pe numele societatii a fost emisa o Decizie de suspendare la un control al ASP- INSP.SANITARA ; prima cauza fiind lipsa canalizarii cladiri conform normelor... prin aceasta am fost obigati sa suspendam activitatea de la acest punct de lucru , si am facut modificarea chiar si la registrul comertului(suspendare activitate punct de lucru).
Am anuntat proprietarul spatiului ca suntem nevoiti sa incetam activitatea pe baza motivelor de mai sus ( o decizie a unui Org de control, printre motive - si instalatiile necorespunzatore ).
Proprietarul insa nu accepta, el doreste plata chiriei lunare pe intreaga perioada de 2 ani.
La cabinetul avocatului , unde am inchiat contractul mi s-a spus ca nu are ce face, nu ma poate ajuta ,singura cale este sa nu platesc chiria si proprietarul sa ma dea in judecata, iar eu voi folosi Decizia si restul actelor de la Reg. Cometului ca probe in favoarea mea.
Este aceasta singura cale ? numai prin proces putem anula contractul?