avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 178 soluții astăzi
Forum Activitate Septpain

Activitate Septpain

Bună ziua. Va rog frumos dacă se poate sa ma ajutați cu câteva informatii/proceduri pentru cazul pentru care as dori sa chem în instanta și sa reclam un spital municipal care, din cauza neglijenței de care a dat dovadă personalul medical din cadrul acestuia, sora mea a decedat. Am făcut plângere la spital și la direcția de sănătate publica, precum și la Ministerul Sănătății pentru acest caz.
Sora mea a fost prezentata la secția de Urgențe în data de 22.09.2021 cu nivelul oxigenului în sânge de 35%. Din câte am înțeles, un astfel de pacient, cu nivel scăzut al oxigenului în sânge, ar trebui transportat de urgență la București, cu elicopterul SMURD, lucru care nu a fost făcut, sora mea fiind internată la secția ORL, non Covid. Sora mea, după examinarea doctorului de la Urgențe, a prezenta o amigdalita purulenta. În data de 22.09.2021 i-au fost făcute 2 teste covid, ambele ieșind negative. În data de 23.09.2021, sora mea nu a mai fost vizitata decât la ora 10 când a fost izolata intr-un salon din secția ORL pentru ca, doctorii, după ce au observat alt rezultat negativ al testului covid, au considerat dumnealor ca sora mea are covid. De la ora 7 la ora 15:20, am vorbit cu ea prin mesaje pe whatsapp, nu a fost nimeni sa o mai supravegheze. La 12 a venit o infirmiera care a ajutat-o sa meargă pana la baie, atât. Sora mea, a decedat la ora 16:45.
Spitalul menționează ca a supravegheat-o constant de la 10 la 15:40 dar este o informație eronata, sora mea menționându-mi, de fiecare data când vorbeam cu ea, ca este singura și nimeni nu a venit la ea. Spitalul menționează ca nu au avut loc liber la ATI ca să o bage și pe sora mea, dar de ce nu au luat legătura cu alt spital ca să o transfere? La 14:30, am primit mesaj cum ca sora mea ar fi infectata cu virusul Sars cov 2 și tocmai atunci ei au menționat că au luat legătura cu alt spital ca să vadă disponibilitatea locurilor la ATI - covid. Este un exemplu clar de incompetenta și incapacitate a spitalului, drept pentru care eu și familia dorim sa chemam în judecată Spitalul, pentru ca cei vinovați sa plătească. Aveau tot timpul din 22.09, ora 17:00 pana în 23.09 ora 16, ca să pregătească demersurile ca sora mea sa fie transferata la o secție ATI din alt spital, pentru a fi supravegheată constant și sa ii fie administrată medicația necesară. Cum pot proceda? Exista cheltuieli de judecata în acest caz? Cunoașteți sau exista printre dvs. un avocat care s-a mai ocupat de astfel de cazuri și ar fi doritor sa ne ajute?

Va multumesc