avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Chemare în instanta Spital
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Chemare în instanta Spital

Bună ziua. Va rog frumos dacă se poate sa ma ajutați cu câteva informatii/proceduri pentru cazul pentru care as dori sa chem în instanta și sa reclam un spital municipal care, din cauza neglijenței de care a dat dovadă personalul medical din cadrul acestuia, sora mea a decedat. Am făcut plângere la spital și la direcția de sănătate publica, precum și la Ministerul Sănătății pentru acest caz.
Sora mea a fost prezentata la secția de Urgențe în data de 22.09.2021 cu nivelul oxigenului în sânge de 35%. Din câte am înțeles, un astfel de pacient, cu nivel scăzut al oxigenului în sânge, ar trebui transportat de urgență la București, cu elicopterul SMURD, lucru care nu a fost făcut, sora mea fiind internată la secția ORL, non Covid. Sora mea, după examinarea doctorului de la Urgențe, a prezenta o amigdalita purulenta. În data de 22.09.2021 i-au fost făcute 2 teste covid, ambele ieșind negative. În data de 23.09.2021, sora mea nu a mai fost vizitata decât la ora 10 când a fost izolata intr-un salon din secția ORL pentru ca, doctorii, după ce au observat alt rezultat negativ al testului covid, au considerat dumnealor ca sora mea are covid. De la ora 7 la ora 15:20, am vorbit cu ea prin mesaje pe whatsapp, nu a fost nimeni sa o mai supravegheze. La 12 a venit o infirmiera care a ajutat-o sa meargă pana la baie, atât. Sora mea, a decedat la ora 16:45.
Spitalul menționează ca a supravegheat-o constant de la 10 la 15:40 dar este o informație eronata, sora mea menționându-mi, de fiecare data când vorbeam cu ea, ca este singura și nimeni nu a venit la ea. Spitalul menționează ca nu au avut loc liber la ATI ca să o bage și pe sora mea, dar de ce nu au luat legătura cu alt spital ca să o transfere? La 14:30, am primit mesaj cum ca sora mea ar fi infectata cu virusul Sars cov 2 și tocmai atunci ei au menționat că au luat legătura cu alt spital ca să vadă disponibilitatea locurilor la ATI - covid. Este un exemplu clar de incompetenta și incapacitate a spitalului, drept pentru care eu și familia dorim sa chemam în judecată Spitalul, pentru ca cei vinovați sa plătească. Aveau tot timpul din 22.09, ora 17:00 pana în 23.09 ora 16, ca să pregătească demersurile ca sora mea sa fie transferata la o secție ATI din alt spital, pentru a fi supravegheată constant și sa ii fie administrată medicația necesară. Cum pot proceda? Exista cheltuieli de judecata în acest caz? Cunoașteți sau exista printre dvs. un avocat care s-a mai ocupat de astfel de cazuri și ar fi doritor sa ne ajute?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 00:28, 2 Octombrie 2021
Plangere penala, daca doriti. Avocat cautati pe siteul baroului sau pe acest site la "consultanti". Procesul civil se taxeaza la valoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plângere împotriva medicului de familie Adriana0780 Adriana0780 Unde pot depune plângere împotriva medicului de familie cu un comp lipsit de resp fata de pacientii cu urgnete si sarcina cu avort spontan. ( si-a blocat ... (vezi toată discuția)
Cod caen 9604 katy26 katy26 buna,intentionez sa infiintez o salina artificiala,si nu stiu daca ,aceste coduri caen 9604;9609 ama ajuta? (vezi toată discuția)
Acordarea de sporuri in sanatate barjovanu barjovanu Lucrez la un Spital orasenesc ca asistent medical principal la Camera de garda.In afara de sporul de vechime si sporul de ture nu primesc niciun alt spor,in ... (vezi toată discuția)