avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1474 soluții astăzi
Forum Activitate Anomaralena

Activitate Anomaralena

Multumesc! Eu consider ca traieste in conditii improprii, dansa le considera ideale. Traieste asa de cel putin 10 ani.
Imi este frica de a fi acuzata de neglijenta.

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

Înțeleg că pare lucidă, nu prea pare. Oricum, nu o puteți îngriji mai mult decât se vrea doamna îngrijită. Dragoste cu de-a sila se cheamă viol.
Mergeți să o vedeți, îi arătați disponibilitatea, să aibă cum să vă contacteze în caz de nevoie.
Nu îmi e clar dacă problema este că trăiește în condiții improprii sau dacă problema este o frică de a fi acuzați de ceva.

Buna ziua! Soacra mea se afla intr-o situatie delicata si as avea nevoie de un sfat.
Are 74 de ani, traieste singura si se poate gospodari singura, mai putin sa coboare scarile si sa iasa din casa. Cumparaturile i le fac eu si le duce sotul.
Are probleme de sanatate, pzoriasis si ulcer varicos, cel putin, care s-au agravat. Problema este ca refuza sa mearga la doctor iar cand am chemat salvarea, ca s-a simtit rau, a refuzat sa fie consultata si s-a certat cu cei care au venit. Motivul pentru care nu se deplaseaza singura este ca si-a sucit piciorul acum multi ani si s-a videcat prost, refuzand si atunci sa mearga la spital. In casa dansei este un miros puternic de urina de animale (caine si pisica) si mucegai, iar curatenie nu doreste sa ii fac pentru ca 'sa nu ii deranjez lucrurile de la locul lor'. Este lucida, a fost farmacista la viata ei.
Relatie cu sotul nu este una buna, se cearta mereu, asa ca sotul nu insista sa o duca la medic daca ea reactioneaza isteric la propunere.
Stiu ca pensionarii trebuie sa fie in grija copiilor, iar noi incercam sa o ajutam dar nu ne lasa sa facem mai mult. Imi este frica ca vom fi acuzati de neglijenta in caz ca pateste ceva.
Ce as putea face in aceasta situatie?
Răspuns la discuția Otravire pisici
3-Daca detineti probe rezonabile,aveti dreptul sa va indreptati cu pretentii in instanta impotriva autorului

Ce ar putea inseamna probe rezonabile in acest caz?

Discuție Otravire pisici
Buna ziua! Am o problema cu o vecina care ameninta ca imi otraveste pisicile.
Locuiesc la casa in curte comuna, am 3 pisici femele, sterilizate si vaccinate cu carnet de sanatate, pe care le las afara odata pe zi. Treburile si le fac in casa in litiere. Vecina in cauza a mai otravit alte pisici in trecut, inclusiv pisica a caror pui i-am adoptat eu.
1. Cu cine as putea lua legatura in cazul in care pune mancare otravita in curte, din cate am citit nu este legal, si cum as putea demonstra ca dansa le pune?E ok sa inregistrez conversatiile?
2. Daca moare o pisica, la cine pot face plangere? Si ce dovezi as putea aduce?
3. As purea actiona in instanta pentru daune morale si materiale, avand in vedere ca am investit bani in animalul de companie? Exista lege in acest sens?
4. Daca gasesc mancarea otravita si o arunc de fiecare data la gunoi, doamna poate sa ma reclame cu ceva?
Stiu ca ar fi mai usor sa imi tin in casa pisicile, dar fiind salvate din curte nu le pot obisnui exclusiv in casa.
Multumesc!