avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1375 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate mihe19d

Activitate mihe19d

Mulțumesc pentru răspuns.

Daca se aproba infiintarea, dvs puteti bineinteles sa contestati, dar sansele de reusita sunt mici si numai daca puteti dovedi ca nu s-au respectat procedurile din legea 196/2018.

Am vazut ca in Legea 196 scrie ca trebuie sa fie condomeniu, adica sa existe cote părți comune (de exemplu din drum), aspect pe care noi nu îl îndeplinim. Efectiv nu deținem nici o cota comună în nici un act. În condițiile astea, cum se poate înființa ?

Ideea e ca, exista posibilitatea ca dezvoltatorul să doneze drumul primăriei și ar deschide posibilitatea încheierii de contracte individuale pentru apă și canalizare.
Bună ziua!
Locuiesc într-un cartier rezidențial cu 30 de case individuale în Ilfov, fără să deținem cota parte din drum ci doar drept de trece stipulat în contractul de vânzare cumpărare al casei. Strada este privată și aparține dezvoltatorului la acest moment.
Suntem branșați la canalizare și apă iar contractul este realizat pe numele unui vecin (apometrul este la intrarea pe stradă privată iar noi ne-am montat apometre individuale în curte). Firma de apă și canalizare nu a dorit să încheie contracte individuale, pe motiv ca avem stradă privată.
Vecinii doresc să înființeze asociație în baza Legii 196/2018 și au contactat o firmă în acest sens care a precizat ca deși nu avem părți comune, se poate înființa asociația.
Eu nu doresc să fiu parte din asociație și să am alte obligații (plata salariu administrator, președinte, cenzori etc), decât plățile comune (consum de apă și canalizare).
Există vreo posibilitate de a nu lua parte la alte obligații de plăți ce derivă din deciziile asociației sau de a contesta înființarea ?

Mulțumesc anticipat
Buna ziua, am cumparat in urma cu câteva luni un imobil, prin credit ipotecar, Problema este ca imobilul nu are bransament definitiv la energie electrica. La momentul respectiv nu cunoateam faptul ca legea a fost modificata si dezvoltatorul treabuia sa primeasca procesul verbal de receptie a lucrarilor, numai dupa ce imobilul avea bransament definitiv la utilități.
La achiziție, nu ni s-a specificat ca locuința este racordată la energie electrica printr-un bransament de șantier, ci doar ca nu s-a emis factura si ca in momentul in care se emite, ne-o înmânează.
De la acel moment au trecut câteva luni, in prezent fiindu-ne solicitată o suma de bani lunar pt consumul de curent la prețul de persoana juridică, respectiv 1.3-1.4 lei / kw.
E acest lucru legal ? Mai pot obliga dezvoltatorul sa faca racordul definitv ?
Se poate numi înșelăciune ?
Multumesc anticipat.

mihe19d a scris:

Buna ziua.
Protestul individual se încadrează in legea 60/1991, respectiv a deciziei nr 19 din 15.10.2018 emisă de ICCJ (pct 6, lit A din ART.26).
Sursa decizie: [ link extern ]

In sensul dacă este protest al unei persoane in apropierea unei instituții publice, acea persoana este obligată sa solicite autorizație de la primărie/Jandarmerie?

Legea 60/1991 se referă la adunări publice, teoretic protestului la care participa doar o persoana, nu se încadrează.
Pe de alta parte, in decizia 19/15.10.2018, scrie ca nu conteaza nr de persoane.

Poate primi persoana amenda dacă nu are aprobare/autorizație pt protest ?

Multumesc anticipat.
Buna ziua.
Protestul individual se încadrează in legea 60/1991, respectiv a deciziei nr 19 din 15.10.2018 emisă de ICCJ (pct 6, lit A din ART.26).
Sursa decizie: [ link extern ]