avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 162 soluții astăzi
Forum Activitate Nebraska22

Activitate Nebraska22

Buna ziua!

Doresc sa cer o opinie cu privire la speța de mai jos:

Părinții decedați de mai bine de 10 ani, 3 moștenitori (2 copii direcți + 1 nepot - unul din frate fiind decedat)
Nepotul a primit mai multe bunuri și valori in timpul vieții părinților însă nu sunt prea multe acte doveditoare - acesta refuza sa se prezinte la notar.

In cazul instanței, acesta se poate îndepărta de la moștenire, dat fiind faptul ca deja a primit o parte din rezerva succesorala? Dacă da, cum se poate face dovada?

Mai mult de atât, unul dintre copiii direcți, a acceptat moștenirea prin plata impozitului in acești ani și mici renovări la o proprietate.

In concluzie, nepotul Moștenitor, moral nu ar trebui sa primească nimic (nu a vizitat nici părinții in timpul vieții) dar as dori sa știu dacă și LEGAL poate fi îndepărtat de la moștenire - clasicul caz in care nu i se cuvine, dar tot el e și cel care refuza sa facă lucrurile pe calea amiabila (la notar).

Aștept cu mare interes eventualele răspunsuri.
Buna ziua!

Rog sa ma ajutați cu o părere in legătura cu situația de mai jos:
Am achiziționat un apartament prin intermediul unui agent imobiliar din partea căruia nu am primit o copie a contractului semnat cu ei. Mai mult de atât, nu mi-a fost adus la cunoștința valoarea TVA-ului adăugată sumei finale.
Dar ce doresc mai mult sa subliniez este faptul ca acest contract a expirat cu 6 luni înainte de semnarea contractului de vânzare cumpărare. Exista vreo soluție de a nu achita acest comision astronomic?
De menționat și faptul ca am cumpărat acest imobil fiind chiar și primul care mi-a fost prezentat de agent urmând sa constatam ca avea multe vicii ascunse.

Sunt total pro agenților și a aportului pe care aceștia îl aduc însă nu și in situația de fata.

Va mulțumesc mult pentru ajutor!
Buna ziua!

Am nevoie de ajutor, un sfat, o idee in următoarea situație:

Am achiziționat un apartament într-un complex in luna mai 2021 in care am început lucrările in Iulie 2021.

Imobilul avea un contract cu un furnizor de gaz (încheiat de constructor / agent economic) însă eu am început demersurile de încheiere contract pe persoana fizica încă din data de 6 Octombrie 2021. Neșansa a făcut ca noul contract sa fie activ doar din 22.02.2022 in ciuda insistențelor mele către furnizorul de gaz.

Între timp am primit din partea constructorului facturi imense pentru locația mea - 168 mc 2.200 de lei, și mai urmează.. și anume, am fost taxată la preț de persoana juridică pentru consum casnic.

Țin sa Menționez ca nu am fost informat cu privire la prețul agreat dintre constructor și furnizorul de gaz și nici cu privire la anumitele scumpiri de tarif.

Am apelat la ANPC, ANRE, la ambii furnizori de gaz însă nimeni nu ma poate ajuta.

Ce părere aveți voi? Ce as putea face in aceasta situație? Constructorul nu își asuma nimic. Eu doresc cu siguranța sa achit consumul, însă la preț de operator casnic… va rog sa ma ajutați

Mulțumesc