avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Activitate MhMEla

Activitate MhMEla

Buna ziua, Am o vechime de 6 ani in specialitatea studiilor si sunt functionar public - functie de execuție. Se poate prin Detașare sa merg pe o functie de director executiv adjunct? Conform legislației stiu ca pentru director este nevoie de 7 ani vechime. Se poate sa fac detașarea, si apoi la instituția respectiva sa fiu director, prin numire temporara.., sau altceva?
Va Multumesc!
Buna ziua, ma pot transfera de la o universitate privată (facultatea de drept), la o universitate de stat (tot facultatea de drept)? Mentionez ca in octombrie incep anul 4 de studii de licenta.
Va multumesc.
Va multumesc pentru raspuns
Ni s-a comunicat ca pe raza localității se ocupa primăria de eliberarea cărții funciare in mod gratuit. Si de aceea am facut solicitarea, insa cand mi s-a spus sa las documentele in original am amânat

raluk0207 a scris:

Nu, trebuie sa depuneți o copie legalizata după hotărârea judecătorească.
Și nu primăria va da cartea funciară. Ci Biroul de Cadastru și Publicitate Imobiliara

Buna ziua, pentru înscrierea in cartea funciară a unui imobil si teren deținut de soț-soție prin hotărâre judecătorească definitiva si irevocabila ar trebui lăsate documentele in original la primarie?
Am fost la primarie si ni s-a spus sa lasam originalele la hotărârea judecătorească pentru a ne elibera cartea funciară .
Va multumesc.
Buna ziua,
Imi poate spune cineva, va rog, Ce se intampla cu bugetarii, in cazul in care agentia se desfiinteaza?
Va multumesc.
Răspuns la discuția Taxa de mediu
Am primit anul trecut titlu executoriu pentru taxa speciala de mediu, iar anul acesta decizie de impunere, unde sunt scrise taxele pe cladiri, auto, teren, dar si taxa speciala de mediu. Intreaga localitate considera a fi abuziva aceasta taxa intrucat nu s-a stiut de ea pana anul trecut, si acum ne pune sa platim cate cel putin 800lei/familie din urma
Discuție Taxa de mediu
Buna ziua, Daca nu platesc impozitul datorat la primarie ( pentru taxa de mediu intrucat ne cere o suma foarte mare), este adevarat ca dupa 5 ani datoria se prescrie?
Va multumesc.
Buna ziua,
Vechimea pe funcția de Dir. Economic este considerata vechime in specialitatea studiilor daca am terminat studii economice? Sau este considerata experienta in functii de conducere ( daca exista asa ceva)?
Va multumesc.
Buna seara,
Va multumesc pentru raspuns. Mai am o neclaritate, daca se poate sa ma ajutati.
Vechimea in specialitatea studiilor este recunoscuta in cadrul instituțiilor de stat indiferent de unde vine adeverinta ( ca vine de la firma privată la care am fost angajata, ori ca vine de la o institutie de stat)?
In prezent lucrez la o institutie de stat, si daca mi s-ar recunoaște si vechimea in specialitatea studiilor din cadrul firmei private unde am lucrat asi avea posibilitatea de a da concurs pe grad superior. Deci pe diploma de licenta scrie științe administrative si eu am ocupat post de economist ( codul cor mai sus). Oare trebuia sa am științe economice ca sa mi se poată elibera adeverinta de vechime in studii sau este in regula daca imi eliberează asa?
Multumesc mult
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati ... Am finalizat studii superioare ASE si sunt licentiata in stiinte administrative. Am ocupat o functie de economist la o firma privata cod cor 263102 Consilier/expert/inspector/referent/economist in economie generala. Pe diploma de licenta scrie "licentiat in stiinte administrative" intrucat am finalizat Facultatea de Administratie si Management Public. Se poate sa imi fie eliberata o adeverinta de vechime in specialitatea studiilor de catre firma la care am fost angajata?
Va multumesc.