avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 544 soluții astăzi
Forum Activitate Rux245

Activitate Rux245

De vreo 2 luni de zile magazinul a crescut destul de mult (nici eu nu mă asteptam la asta) și da, veniturile sunt lunare și destul de bune. Etsy retine comisioane din relistarea produselor + taxele aferente comenzii respective.

Am inteles ca ar trebui să fac PFA, și să introduc cumva în site TVA ca să apara pe factura lor în fiecare lună. Inteleg ca eu trebuie să declar veniturile care mi se vireaza în cont.

Nu știu dacă platesc 10% impozit sau și CAS, adica în total 35%? Ca în cazul asta muncesc degeaba dacă mi se retine jumatate. Am inteles ca declaratiile acestea ar trebui depuse lunar la PFA.

Doamne, este extrem de complicat.

adriandimitriu a scris:

eu cred ca etsy retine comisionul gazduirii si TVA-ul aferent, dar nu si taxele pe care fiecare le plateste pentru veniturile lui. nu cred ca va retin de ex impozitul pe venit si-l vireaza la ANAF. lamuriti mai intai acest lucru cu etsy.
apoi: declaratia de venit este anuala (cea care se depune la ANAF), asa ca se aduna tot ce-ati castigat in cursul anului. daca aceste castiguri sunt ocazionale, nu e neaparat nevoie sa va faceti firma. daca sunteti o profesionista (adica traiti din tarot) e insa preferabil sa deschideti o afacere. GDPR-ul e asigurat de etsy

Mulțumesc mult pentru raspuns. Nu știu unde as putea introduce acel GDPR, în termenii și conditile magazinului?
Bună seara. Dacă am deschis un magazin online pe Etsy, dar nu livrez fizic vreun produs (fac etalari de tarot) cum trebuie să procedez? Trebuie să deschid pfa? Factura fiecarei comenzi imi este trimisa de catre etsy pe mail. Ei retin taxele. Va trebui să deschid pfa si să declar veniturile? În orice caz, nu sunt venituri constante dar presupun ca trebuie să declar o medie a veniturilor…
Nu știu cum ar trebui să procedez. Mulțumesc.