avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Activitate florin135135

Activitate florin135135

Înțeleg, dar nu îmi este clar un lucru:
Dacă promitentul vânzător, în cazul acesta constructorul, nu poate vinde din cauză că nu a intabulat deși, probabil, ar vrea, instanța are mai multe puteri și poate da o hotărâre care tine loc de contract de vânzare - cumpărare?

raluk0207 a scris:

Nu va poate vinde fara intabulare.
Daca nu respecta termenul de perfectare, conform prevederilor din antecontract, vanzarea nu poate fi incheiata din culpa vanzatorului, situatie in care ar trebui sa va restituie dublul avansului.
Alternativ, aveti posibilitatea de a va adresa instantei pentru pronuntarea unei hotatari care sa tina loc de contract de vanzare.
Insa, indiferent ca alegeti restituirea dublului avansului sau perfectarea vanzarii tot la instanta ajungeti.
Daca ajungeti la un acord cu vanzatorul, puteti incheia un act aditional la antecontract, prin care sa prelungiti termenul limita pentru incheierea vanzarii.

Am încheiat o promisiune de vânzare - cumpărare, in calitate de promitent cumpărător și mi s-a predat imobilul, dar constructorul a întârziat cu intabularea, îmi poate face contractul de vânzare cumpărare conform termenului din contract?
Ce se întâmplă dacă, de exemplu, constructorul nu respectă acel termen, iar eu nu fac nimic în acea perioadă de 6 luni în care pot cere instantei să il oblige să îmi vândă imobilul? Pot rămâne în apartament, sau mă poate da afară chiar dacă mi l-a predat?
Mulțumesc.