avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate justmeanamaria

Activitate justmeanamaria

Contor electrica defect
Buna ziua
Am avut probleme cu contorul electrica , intrucat 2 facturi mi-au venit cu pret aproape dublu decat in mod normal .Am solicitat inlocuirea contorului si verificarea metrologica a acestuia ..... Au venit , l-au luat , m-au intrebat daca vreau sa fiu prezenta la verificare, am spus da, bineinteles ....
Dupa aproape 2 luni in care am tot trimis mailuri la electrica sa intreb care e situatia , de ce nu ma cheama nimeni , a venit un nenea la usa cu rezultatul metrologic , spunand ca intr-adevar era defect si imi va fi recalcutat cu o anumita suma pe minus ....
Problema este ca tot nu este in regula , pt ca conform consumului mediu / luna , prin recalculare ar trebui sa mi se restituie inca o data suma pe care spun ei ....
Ce as putea face ? Exista vreo lege prin care consumatorul are dreptul sa fie prezent la masurarea metrologica ( avand in vedere ca am fost intrebata daca vreau , dar nu m-a chemat nimeni ) ?
Ar trebui sa fac inca o solicitare la Electrica sa le spun ca nu sunt multumita de verificarea lor , sau sa fac plangere direct la OPC sa verifice ei ?
Multumesc .
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
multumesc :) pentru noi, animalele pe care le-am salvat , au fost intotdeauna membri ai familiei , si nu mi se pare corect ca in cazul in care se intampla ceva , sa vina neamuri cu care nu mai avem nicio legatura sa puna mana pe ce este al animalelor noastre si sa le arunce in strada . de aceea vom face tot posibilul ca daca se intampla ceva , sa fie ele in siguranta :)
multumesc frumos pentru idee . o sa dicutam cu notarul sa vedem cum putem face . o zi frumoasa !
Multumesc pt raspuns !
Totusi, repet intrebarea care ma "roade" ... in testamentul incrucisat intre soti , nu se poate pune o clauza prin care , daca mor amandoi deodata, sau la interval scurt de timp( ca urmare a unui accident de ex) .... totul sa fie mostenit de o singura persoana aleasa de noi care sa se ocupe de bunastarea animalelor noastre?
Ca si cum ar fi cazul cu un copil ramas orfan? Ma gandesc ca cineva s-ar ocupa de acel copil ( si mostenirea lui) si nu ar imparti rudele intre ele ...
Cu alte cuvinte , sa ramana totul animalelor noastre ( stiu ca nu avem legislatie pt asa ceva) si o persoana singura care sa le ingrijeasca .

si daca se intampla, si se stabiliste prin autopsie cine a murit primul , mostenirea ramane rudelor celui care a murit ultimul , sau se imparte intre rudele amandurora daca nu e specifcat altfel ?
stiu ca sunt rare situatiile , dar totusi exista . ideea e ca vrem sa specificam in testament ca daca se intampla asta , totul sa ramana cuiva care va avea grija de animale ( avem 16 animale, si nu vrem sa vina neamurile sa-si imparta tot si sa arunce animalele in strada ).
ma gandeam ca se poate specifica o clauza foarte speciala in acest caz .
Buna ziua . As avea o intrebare legata de testament . Eu si sotul meu nu avem copii . Vrem sa ne facem testament prin care sa ne lasam unul altuia tot ce am dobandit impreuna . Intrebarea mea este daca se poate specifica in testamentul fiecaruia ca in cazul ( si numai in cazul ) in care murim amandoi ( in accident de ex ) , tot ce avem sa ramana unei persoane care sa aiba grija de animalele noastre de companie .
Defapt vrem sa imputernicim pe cineva prin testament sa foloseasca tot ce avem pt animalele noastre ....
Dar aceasta persoana sa aiba drept la testament NUMAI daca murim amandoi .... daca moare numai unul dintre noi , totul sa revina celuilalt .
Multumesc .