avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1352 soluții astăzi
Forum Activitate justmeanamaria

Activitate justmeanamaria

Proces castigat de firma care s-a inchis intre timp... cum se procedeaza?

Buna seara. Am un proces castigat cu niste chiriasi care nu si-au platit cheltuielile... problema e ca la momentul respectiv a fost inchiriat de persoana juridica. Intrucat procesul a durat foarte mult ( 2 ani ) , intre timp firma a fost inchisa, iar acum , cu toate ca am castigat procesul, executorul spune ca in situatia de fata, nu se poate executa pt ca nu este creditor ( intrucat firma e inchisa ) ...
Cum se procedeaza in aceasta situatie? Se poate solicita transferul de pe firma pe persoana fizica ( administratorul firmei ) pentru a deschide procedura de executare?
Multumesc
Teren intravilan cu morminte pe el

Buna.
Vroiam sa cumpar un teren intravilan, dar ulterior am vazut ca intr-un colt al terenului sunt niste morminte vechi ( gen cum era mai demult in catune unde oamenii isi ingropau mortii in gradina)...
Din punct de vedere legal sunt impedimente in ceea ce priveste constructiile? ( ma gandeam la construirea unei cabane in vederea inchirierii ).... se poate face ceva legal cu acele morminte? Eventual mutate?
Multumesc.
Multumesc frumos pt raspuns! O zi frumoasa!
Subinchirire aprtament de la pj la pf , daca pj are contract comodat cu proprietarul?

Buna. Eu si sotul detinem in proprietate un apartament. Vrem sa il inchiriem cu contract de comodat unei persoane juridice, a carei administratori suntem tot noi .
Persoana juridica poate subinchiria imobilul unei persoane fizice pentru a incasa chirie? Si cum se inregistreaza la ANAF?
Multumesc
Donatie intre persoane fizice
Buna . As dori sa stiu daca trebuie sa platesc impozit, daca un prieten din strainatate vrea sa imi trimita bani lunar ca si cadou /donatie ? Cum se procedeaza? Exista o limita a banilor pe care ii pot primi ca si cadou pe luna /an ?
Cadourile in bani trebuie declarate? Si cum demonstrez ca e cadou , prin simplul fapt ca prietenul scrie cadou la descrierea tranzactiei?
Multumesc.
Trecere proprietate de pe copil pe parinte
Buna. Se poate ca eu , in calitate de copil, sa transfer partea mea de proprietate mamei prin donatie ? Ma refer la partea mea din bunurile comune cu sotul .
Multumesc
Buna ziua. Daca unul dintre soti are datorie la fisc si este executat, in caz de divort , fiscul il poate urmari / executa si pe celalalt sot ?
Contor electrica defect
Buna ziua
Am avut probleme cu contorul electrica , intrucat 2 facturi mi-au venit cu pret aproape dublu decat in mod normal .Am solicitat inlocuirea contorului si verificarea metrologica a acestuia ..... Au venit , l-au luat , m-au intrebat daca vreau sa fiu prezenta la verificare, am spus da, bineinteles ....
Dupa aproape 2 luni in care am tot trimis mailuri la electrica sa intreb care e situatia , de ce nu ma cheama nimeni , a venit un nenea la usa cu rezultatul metrologic , spunand ca intr-adevar era defect si imi va fi recalcutat cu o anumita suma pe minus ....
Problema este ca tot nu este in regula , pt ca conform consumului mediu / luna , prin recalculare ar trebui sa mi se restituie inca o data suma pe care spun ei ....
Ce as putea face ? Exista vreo lege prin care consumatorul are dreptul sa fie prezent la masurarea metrologica ( avand in vedere ca am fost intrebata daca vreau , dar nu m-a chemat nimeni ) ?
Ar trebui sa fac inca o solicitare la Electrica sa le spun ca nu sunt multumita de verificarea lor , sau sa fac plangere direct la OPC sa verifice ei ?
Multumesc .
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
multumesc :) pentru noi, animalele pe care le-am salvat , au fost intotdeauna membri ai familiei , si nu mi se pare corect ca in cazul in care se intampla ceva , sa vina neamuri cu care nu mai avem nicio legatura sa puna mana pe ce este al animalelor noastre si sa le arunce in strada . de aceea vom face tot posibilul ca daca se intampla ceva , sa fie ele in siguranta :)
multumesc frumos pentru idee . o sa dicutam cu notarul sa vedem cum putem face . o zi frumoasa !