avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Activitate AND3

Activitate AND3

Nu de finisaj este vorba ,ci de refacerea bucătăriei.

ynocentta a scris:

orice finisaj care este distrus și trebuie refăcut. :)))

Eronat !
Asociatia de proprietari se infiinteaza cu scopul asigurarii starii tehnice a partii comune
Legiuitorul nu a impus asocitiei de proprietari sa refaca fiinisajul din proprietatea privata
Daca proprietarul detine finisaj din marmura sau gresie de anume culoare si caracteristici tehnice,asociatia de proprietari nu este obligata sa refaca finisajul

După părerea ta trebuie sa-i înlocuim toată gresia din bucătărie sau numai unde a spart ca sa ajunga la țeava de evacuare.Sau numai plăcile lipsa in zonă găurilor?

latka a scris:

Păi articolul 31 alin. 3 tocmai asta spune ca prejudiciul este suportat de către asociație, deci și orice finisaj care este distrus și trebuie refăcut. :)))

Problema aici e doar că nu s-a intervenit la partea comună.

Dar tocmai asta vrea vecina repararea in totalitate a gresiei si parchetului din proprietatea privată.lAsta însemnând suma de 4.45o Ron ,aceasta suma cuprinde inclusiv plintele,adezivul ,serviciul plus manoperă .
Vecina mea a schimbat țeava spart.A din apartamentul ei ,a înlocuit si țeava care iese afară in canalizare.Noi vecinii am spus că plătim partea comună si cheltuielile cu materialele,acum ea are pretenția să-i plătim inclusiv schimbarea gresiei din bucătărie intotalitate.Mentionez ca mai vrea sa-i plătim si 22mp de parchet din sufragerie,pplus manoperă .Mentionez ca au invocat art.30(1),(2) din legea 196/2018 si art.31 (3) si (4).
În apartamentul paralel cu al meu s-a spart țeava de scurgere a apei către canalizare.Tin sa mentionez ca nu era coloană comună. Invocând Legea 196/2018 proprietara ne obligă pe toți proprietarii sa-i plătim schimbarea gresiei din bucătărie in totalitate.Mentionez ca nu sunt pe aceeași coloană cu ea.Mai mentionez ca nu coloană comună s-spart.