avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate DeZe

Activitate DeZe

Bună ziua, vă rog frumos să mă ajutați, bursa socială cum se justifică în situația aceasta? Deoarece acum în instanță el trebuie să motiveze cumva. Mulțumesc anticipat pentru răspuns!

CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" a scris:

Buna ziua,

Bursa sociala este separata de obligatia legala de intretinere.

Minorul trebuie sa fie in stare de nevoie, deci sa nu realizeze venituri.

Majorul când a primit hotărârea de la judecătorie era anul 3 la facultate cu frecvență și a continuat anul 4.( fostul soț știa foarte bine că fiul e inteligent și își va continua studiile).
A luat examenul de licență cu note mari și a intrat între primii cinci la masterat fără taxă .

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Conditiile ca majorul sa primeasca pensie de intretinere este continuarea studiilor si probarea starii de nevoie.

Chiar daca are bursa sau realizeaza venituri din munca, dar face dovada ca acestea ii sunt insuficiente pentru un trai decent, tatal va putea fi obligat sa acopere diferenta necesara, dar nu mai mult de 1/4 din venitul sau net.

Bună ziua, în situația în care fiul major la facultate cu frecvență cere bursa socială pentru ca tatăl nu îi plătește pensie de întreținere, după care merge la executor să își obțină drepturile, se consideră că are venituri și se poate anula plata pensiei de întreținere?
Multumesc frumos !

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Aveti procedura speciala prin ministerul justitiei de executare in strainatate. Gasiti detalii pe site.

Buna ziua, in urma divortului nostru, fiul major a cerut in instanța pensie de intretinere pana la 25 ani deoarece este student.
Nu a primit banii motivând-i ca nu lucrează, dar de fapt lucrează - este ofițer maritim mecanic, angajat la o companie italiana.
In tara nu e înregistrat cu venituri, decat in Italia.
Am fost la executor de unde am plecat fara rezultat, doar cu onorariul platit si ridicat din umeri pentru ca nu au cum sa il oblige.
Cum putem acționa in cazul acesta?
Nu se poate face nimic chiar daca suntem in UE ?
Multumesc anticipat, astept sfaturile dvs .
Asociația de proprietari ne opreste lunar suma de 22,50 lei curatenie . Inainte se plătea un salariu net pers curatenie. Cand o intreb nu imi raspunde, sa inteleg ca se plătește la o firma de curatenie ? E posibil ?
Lunar avem comision banca , la câte 2 luni se cumpara lacăt , saci de gunoi dar separat si materiale curatenie lunar !.. e posibil ?
Cum se pooate obtine pensia de intretinere de la fostul sot stabilită in urma hotărârii de divort, El este navigator, declara ca nu lucrează, s-a recăsătorit si executorul nu il găsește cu venituri.
Unde se poate adresa, mentionez ca ii revin 25% din venitul net pensie de intretinere fostei sotii deoarece in timpul casatoriei a fost pensionata pe caz de boala cu grd 2 de invaliditate, nu are alte venituri si nici nu s-a recăsătorit. Multumesc anticipat