avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Activitate Fedaykin

Activitate Fedaykin

Buna ziua,
In urma unui episod in care am fost inundat de vecinul de deasupra, acesta refuza sa-si asume raspunderea si sa plateasca reparatiile desi am incercat sa rezolvam amiabil.
Constatarea responsabilitatii a fost facuta de un instalator pe care l-am platit eu si cu toate ca i-am prezentat vecinului situatia si constatarea instalatorului, nu a existat intelegere.
Inteleg ca pasul urmator este sa-l actionez in judecata pentru recuperea prejudiciului. De asemenea, din Legea nr. 196/2018, observ ca atributiile asociatiei de proprietari cat si ale administratorului sunt limitate in aceasta privinta.
Intrebarea mea este daca as putea inainta o sesizare catre asociatie doar pentru a constata ca avaria nu este la partile comune ale blocului si deserveste apartamentului de deasupra.
Nu doresc o evaluare a pagubelor sau obligarea vecinului la reparatii de catre asociatie.
Atata timp cat responsabilitatea partilor comune este in sarcina asociatiei, mi s-ar parea firesc sa am un raspuns pentru a putea sti cui ma adresez in instanta.

Multumesc.