avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, In urma unui episod in care am fost inundat ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, In urma unui episod in care am fost inundat de vecinul ...

Buna ziua,
In urma unui episod in care am fost inundat de vecinul de deasupra, acesta refuza sa-si asume raspunderea si sa plateasca reparatiile desi am incercat sa rezolvam amiabil.
Constatarea responsabilitatii a fost facuta de un instalator pe care l-am platit eu si cu toate ca i-am prezentat vecinului situatia si constatarea instalatorului, nu a existat intelegere.
Inteleg ca pasul urmator este sa-l actionez in judecata pentru recuperea prejudiciului. De asemenea, din Legea nr. 196/2018, observ ca atributiile asociatiei de proprietari cat si ale administratorului sunt limitate in aceasta privinta.
Intrebarea mea este daca as putea inainta o sesizare catre asociatie doar pentru a constata ca avaria nu este la partile comune ale blocului si deserveste apartamentului de deasupra.
Nu doresc o evaluare a pagubelor sau obligarea vecinului la reparatii de catre asociatie.
Atata timp cat responsabilitatea partilor comune este in sarcina asociatiei, mi s-ar parea firesc sa am un raspuns pentru a putea sti cui ma adresez in instanta.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:20, 20 August 2022
Vă complicați și lungiti "boala", asociația nu are nici o atribuție la astfel de litigii între vecini. Mergeți la un avocat și în prima fază sa trimită o notificare avocațiala către vecin. E posibil să vă caute el după aia, pentru o soluție amiabilă.
Pentru a cunoaste impotriva cui va puteti ridica cu pretentii este obligatoriu sa cunoasteti statutul instalatiei care a generat inundatia
Daca este parte comuna raspunde asociatia de proprieari daca este instalatie individuala raspunde proprietarul
In speta ,puteti contacta expert tehnic care sa consemneze in document oficial statutul instalatiei care a generat inundatia,in baza documentului dv putand sa va instituiti cu pretentii impotriva vecinului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inundatie repetata provocata de instalatia improvizata a vecinului de deasupra amarstean amarstean Vecinul de deasupra provoaca iar inundatie. Cine il poate sanctiona? Cine il poate sanctiona pe administrator si pe presedintele blocului pentru neglijenta ... (vezi toată discuția)
Responsabilitate pentru partile comune, in bloc fara asociatie de proprietari pcman pcman Bună seara, Am următoarea întrebare: c[b]ine este responsabil pentru administrarea și întreținerea părților comune într-un bloc fără asociație de ... (vezi toată discuția)
Vecin necooperant Floarea  Meirosu Floarea Meirosu Deasupra apartamentului meu am un vecin căruia i s-a deteriorat ceva in instalația de apa,in urma căreia mi-a deteriorat mie tencuiala in baie. El fiind ... (vezi toată discuția)