Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate co22

va multumesc pt raspuns.

problema e ca cei de la cec au spus ca pana el nu vine sa semneze ca e de acord cu poprirea, banii nu pot fi transferati in nici un cont sau luati cash. doresc sa stiu daca dupa ce semneaza , poprirea -din banii comuni-se face doar pe jumatatea lui sau pentru toata suma pe care el o are datorie.

in documentele de la anrp nu este specificat ca suma se imparte la jumatate pt cei 2 beneficiari. cand am dezbatut mostenirea s-a hotarat ca impartirea se face la 2 pt toate bunurile. in conditiile acestea, cum pot beneficia de partea care mi se cuvine?
buna ziua,

impreuna cu varul meu suntem beneficiarii unei compensari de la anrp.

titlul de plata/cupon beneficiar are ambele nume trecute. varul meu mi -a dat procura pt a ridica toata suma de pe cuponul de beneficiar. amandoi suntem mostenitorii-cu mostenire dezbatuta si cota 50% fiecare-bunicului nostru.

la cec am aflat ca varul meu are poprire pe o suma mai mare decat jumatate din valoarea titlului de plata de la anrp,deci mai mare decat partea lui

in aceste conditii, poprirea se face pe toata suma datorata de varul meu sau doar pe jumatate din valoarea cuponului, care reprezinta partea lui .eu imi voi putea incasa jumatate din valoarea cuponului si in ce conditii.
multumesc
multumesc
buna ziua,

am program de lucru de 7 ore/zi si in luna ianuarie din cele 20 de zile lucratoare 3 sunt trecute in weekend sau sarbatori legale. nu sunt platita pentru orele de weekend si nu am nici un spor de weekend la salariu. angajatorul refuza sa imi dea liber pt cele 3 zile de 7 ore facute in weekend. consider ca nu e corect, dar as vrea sa stiu si legal cum se rezolva problema. cate zile pot lua recuperare pt 7 ore facute in weekend sau sarbatori legale si in cat timp le pot recupera. decizia de recuperare a orelor -din norma legala de lucru-efectuate in weekend apartine conducerii unei unitati-daca vrea sau nu sa dea recuperare- sau este reglementata prin lege, la fel pt orice salariat care lucreaza in weekend.

multumesc
multumesc
multumesc
daca instruirea se face pt aspecte ce tin de activitatea/pregatirea profesionala, se mai poate aplica legea 319/2006 ?
pt aceste "'instruiri cu prezenta obligatorie"', trebuie sa venim din timpul liber?
multumesc
multumesc
buna ziua,
este legal ca sedintele pentru instruirea angajatilor sa se faca in timpul liber al acestora?
se lucreaza in ture de 12/24-12/48. persoana care face instruirea are program zilnic de 8 ore.

multumesc

multumesc. sunt de acord ca e un abuz