avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1244 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Împreuna cu varul meu suntem beneficiarii unei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Împreuna cu varul meu suntem beneficiarii unei compensari ...

buna ziua,

impreuna cu varul meu suntem beneficiarii unei compensari de la anrp.

titlul de plata/cupon beneficiar are ambele nume trecute. varul meu mi -a dat procura pt a ridica toata suma de pe cuponul de beneficiar. amandoi suntem mostenitorii-cu mostenire dezbatuta si cota 50% fiecare-bunicului nostru.

la cec am aflat ca varul meu are poprire pe o suma mai mare decat jumatate din valoarea titlului de plata de la anrp,deci mai mare decat partea lui

in aceste conditii, poprirea se face pe toata suma datorata de varul meu sau doar pe jumatate din valoarea cuponului, care reprezinta partea lui .eu imi voi putea incasa jumatate din valoarea cuponului si in ce conditii.
multumesc
Cel mai recent răspuns: co22 , utilizator 21:46, 29 Iulie 2025
poprirea vizeaza contul varului, nu pe al dvs. dvs pastrati banii in contul dvs, nu aveti treaba cu contul lui si nu-i depuneti partea in contul poprit ca sa nu-i ramana banii blocati acolo
va multumesc pt raspuns.

problema e ca cei de la cec au spus ca pana el nu vine sa semneze ca e de acord cu poprirea, banii nu pot fi transferati in nici un cont sau luati cash. doresc sa stiu daca dupa ce semneaza , poprirea -din banii comuni-se face doar pe jumatatea lui sau pentru toata suma pe care el o are datorie.

in documentele de la anrp nu este specificat ca suma se imparte la jumatate pt cei 2 beneficiari. cand am dezbatut mostenirea s-a hotarat ca impartirea se face la 2 pt toate bunurile. in conditiile acestea, cum pot beneficia de partea care mi se cuvine?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama are de luat bani de la anrp. eu am conturile poprite insa ... KLM4 KLM4 Mama are de luat bani de la anrp. EU am conturile poprite insa nu am cont la Cec bank prin care se fac platile anrp. Am procura sa o reprezint in tot ce ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, impreuna cu fratele meu, avem de ridicat o suma conform ... rocky rocky Buna ziua, Impreuna cu fratele meu, avem de ridicat o suma conform titlului de plata emis de ANRP. Banii au fost virati de Ministerul Finantelor, catre CEC ... (vezi toată discuția)
Salut, a fost făcută cerere de despăgubire spre anrp. pe decizia ... mfo mfo Salut, a fost făcută cerere de despăgubire spre ANRP. pe decizia de despăgubire eram trecuți cei 5 verișori, din păcate unul dintre verișori a ... (vezi toată discuția)