impreuna cu varul meu suntem beneficiarii unei compensari de la anrp.
titlul de plata/cupon beneficiar are ambele nume trecute. varul meu mi -a dat procura pt a ridica toata suma de pe cuponul de beneficiar. amandoi suntem mostenitorii-cu mostenire dezbatuta si cota 50% fiecare-bunicului nostru.
la cec am aflat ca varul meu are poprire pe o suma mai mare decat jumatate din valoarea titlului de plata de la anrp,deci mai mare decat partea lui
in aceste conditii, poprirea se face pe toata suma datorata de varul meu sau doar pe jumatate din valoarea cuponului, care reprezinta partea lui .eu imi voi putea incasa jumatate din valoarea cuponului si in ce conditii.
multumesc
poprirea vizeaza contul varului, nu pe al dvs. dvs pastrati banii in contul dvs, nu aveti treaba cu contul lui si nu-i depuneti partea in contul poprit ca sa nu-i ramana banii blocati acolo
problema e ca cei de la cec au spus ca pana el nu vine sa semneze ca e de acord cu poprirea, banii nu pot fi transferati in nici un cont sau luati cash. doresc sa stiu daca dupa ce semneaza , poprirea -din banii comuni-se face doar pe jumatatea lui sau pentru toata suma pe care el o are datorie.
in documentele de la anrp nu este specificat ca suma se imparte la jumatate pt cei 2 beneficiari. cand am dezbatut mostenirea s-a hotarat ca impartirea se face la 2 pt toate bunurile. in conditiile acestea, cum pot beneficia de partea care mi se cuvine?