avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Activitate SorinaM1234567

Activitate SorinaM1234567

Buna ziua! Un complex rezidential de case se poate infiinta?
In comun ar fi drumul privat din complex, iluminatul stradal
Niciun proprietar nu are contract individual la utilitati (cu exceptia gazului), exista contori individuali, insa asociatia s-ar ocupa cu citirile si intocmirea listelor de plata.
Multumesc!
Bună ziua!
Vă rog să mă ajutați cu următoarea speță:
Suntem 3 proprietari de terenuri învecinate și avem în comun canalizarea, electricitatea. Factura unică vine pe numele unui vecin, care ne refacturează și celorlați.
Am dori să știm dacă ne putem înființa într-o asociație.
Vă mulțumim!
Bună ziua!

Un dosar pentru înființarea unei asociații de proprietari respins de către Judecătorie poate fi redepus după expirarea termenului privind calea de atac (ulterior acoperirii lipsurilor și greșelilor)?

Vă mulțumesc!
Bună ziua!

Aș avea nevoie de ajutor cu următoarea speță;

Impozitul pe terenuri pentru anul fiscal 2016 cand are termen de prescriere?
Am observat in CPF, la art. 110, ca dreptul organului de a stabili creanta fiscala pentru anul 2016 este de 5 ani. Reiese faptul ca data de 1 ianuarie 2017 este data de inceput si 1 ianuarie 2022 este data implinirii prescriptiei de a stabili creanta fiscala.

Intrebarea mea este: de la ce data calculez termenul de prescriere de a cere executarea silita de 5 ani prevazut la art. 215 CPF, si care ar fi termenul de implinire ?
Va multumesc
Puteti sa ma ajutati cu un temei legal, va rog?
Societatea B ar deveni administratorul si beneficiarul sumelor colectate, deoarece societatea A nu a mai dorit sa se ocupe de aceasta activitate, a infiintat societatea B cu obiect de activitate specific. Cu privire la caracterul viager, devine caduc, fiind vorba despre 2 persoane juridice
Exista contori individuali, insa conectate la contorul general (de santier). Blocurile sunt in curs de intabulare individuala.
Bună ziua!

Societatea A, proprietar al unor imobile dorește să cedeze în mod gratuit, dreptul de folosință asupra acestora societății B.
Mai concret, societatea B să se ocupe de administrarea acelor imobile, să încaseze chiriile și alte atribuții de genul.
La ambele societăți administrator și asociat este aceeași persoană fizică.

Întrebarea mea este: ce contract credeți mai potrivit de încheiat între ceele două societăți? contract de uzufruct (cu caracter viager) sau contract de comodat?

Mulțumesc!
Bună ziua!

Vă rog să mă ajutați cu următoarea situație:
Facturarea energiei pentru mai multe blocuri care fac parte dintr-un ansamblu rezidențial.

Pentru că încă se emite o singură factură pe numele dezvoltatorului imobiliar, furnizorul de energie electrică refuză să aplice plafonarea la fiecare imobil, deși ne-a încadrat în categoria consumatorilor casnici, însă nu ne recunoaște drept ansamblu rezidențial. Astfel plafonarease aplică la factura unică, restul de la 255 kWh + se facturează cu 1,3 lei lei/kWh, și nici nu-mi permite să mut contractul pe societate, pentru a plăti 1 leu/kWh.

Vă rog să-mi spuneți, în măsura în care cunoașteți, ce soluții aș avea.
(Menționez că am apelat la ANRE și ANPC - fără prea mare succes)
Răspuns la discuția Asociaţii
Vă mulțumesc pentru răspunsuri!