avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Activitate Remus xander

Activitate Remus xander

Și care ar putea fi cel mai rău scenariu?

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Greu de spus.
Procesele au la baza argumente.
Depinde dacă argumentele procurorului au fost puternice sau nu...

Pare sa aibă șanse mai mari parchetul daca s-a judecat în lipsa avocatului...

Scris din București 2022

Mulțumesc...și care ar putea fi cel mai "rau scenariu"?

SM LEGAL CONSSULT a scris:

Daca in apel nu s-au administrat probe noi ori nu s-au readministrat in completare cel mai probabil sa se pastreze decizia de la fond

NCPEN renunţă la aplicarea pedepsei faţă de inculpatul I. R. A. sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de inselaciune si uz de fals, fapte prev. şi ped. de 244 alin 1,2 C.P si art 323 C.P, cu aplicarea art. 38 alin 1 C.P si art. 5 C.P penale, pentru săvârşirea În baza art. 81 alin 3 NCPEN aplică inculpatului un AVERTISMENT şi atrage atenţia inculpatului asupra următoarelor aspecte : - infracţiunile săvârşite prezintă o gravitate redusă, având în vedere natura acesteia şi întinderea urmărilor produse , mijloacele folosite, modul şi împrejurările în care a fost comisă , că inculpatul nu a avut un motiv ilicit şi nu a urmărit un scop ilicit anume . - în raport de persoana inculpatului instanţa apreciază că acesta nu prezintă un comportament infracţional structurat . - în raport de conduita avută anterior săvârşirii infracţiunii , respectiv lipsa antecedentelor penale , acesta fiind la primul contact cu legea penală , precum şi de eforturile depuse de acesta pentru înlăturarea sau diminuarea consecinţelor infracţiunii , aspecte ce denotă o atitudine de regret şi corectitudine din partea acestuia . - în raport de posibilităţile sale de îndreptare , aplicarea unei pedepse ar fi inoportună din cauza consecinţelor pe care le-ar avea asupra persoanei inculpatului . Atenţionează inculpatul asupra conduitei sale viitoare , respectiv adoptarea unei comportament mai diligent atât în raporturile sale personale cât şi profesionale ,pentru evitarea consecinţelor la care se poate expune , dacă va mai comite infracţiuni , respectiv posibilitatea aplicării unei pedepse cu închisoare cu suspendare sub supraveghere sau chiar a unei pedepse privative de libertate . Atrage atenţia inculpatului asupra prevederilor art. 82 alin 3 NCPEN privind anularea renunţării la pedeapsă. V. În baza art. 396 alin. 3 CPP cu referire la art. 80 alin 1 si 3 NCP.
Parchetul a făcut apel la fel și apărătorul meu ales,dar la apel nu sa prezentat nici eu nici avocatul și a rămas în pronunțare.
Decizia la apel poate fi una cu executare?
Da în evidentele politiei reieșea ca suspendat pe o perioada de 2 luni...Am făcut cerere către șeful ipj dar de 2 săptămâni tot nu a rezolvat speta

POPA GHEORGHE a scris:

Cand ati fost amendat ca ati trecut pe rosu si permisul suspendat o luna de zile, din evidentele politiei reiese ca deja aveati suspendat dreptul de a conduce. Nu se mentioneaza pe ce perioada.
Cererea o faceti pentru ca seful IJP sa decida in ce conditii vi se poate inapoia permisul de conducere. Posibil sa se mareasa suspendarea si sa platiti si o alta amenda contraventionala.

Acum 8 luni am fost oprit în trafic pentru ca nu am respectat culoarea roșie a semaforului,permisul mi-a fost suspendat pe 1 luna de zile și am primit o dovada cu drept de circulație 15 zile .Între timp am primit o notificare de la politie ca la data respectiva dreptul meu de conducere era suspendat de care nu am luat la cunostiinta.Parchetul a dispus renunțare la urmărirea penala și judecătorul a confirmat renuntarea la urmărirea penala.Am mers cu hotărârea definitiva de confirmare renunțare urmărire penala la politie și nu mi-au înapoiat permisul, au zis sa fac o cerere către comandat pentru analizarea situației permisului de conducere.Ce inseamana asta? Și care pot fi consecințele?