Filtrează articole după
Explicăm Legislația

Activitate Mno97

Bună ziua,

Am fost implicat de curând intr-un accident rutier. Intr-o intersecție în T, eu aveam stop, l-am executat, m-am asigurat în stânga și în dreapta, am plecat foarte puțin de pe loc (pana în jumătate de metru), iar când m-am uitat din nou în stânga a venit o mașină în viteza, a tras dreapta și m-a lovit în stânga spate. Știu ca este neacordare de prioritate, însă celalt șofer conducea cu viteza foarte mare, existând și 3 martori care pot confirma. Consider ca dacă nu ar fi avut viteza asa mare intr-o intersecția foarte periculoasa (cunoscuta) nu s-ar fi întâmplat nimic. Am încheiat oricum amiabila, declarând ca sunt vinovat, de teama de a nu chema politia și de a rămâne și fără permis 30 de zile pentru neacordare de prioritate.

Voiam sa va întreb dacă într-un astfel de caz as fi putut face mai mult?
Va mulțumesc anticipat!
Bună ziua. Am 25 de ani și sunt cadru militar. În momentul de fata, conform legislației în vigoare ar trebui sa ies la pensie în jurul vârstei de 48 de ani. Știu ca se vorbește sa se ridice aceasta vârstă dar probabil va fi pana în 60 de ani. De curând am început sa cotizez la pensia de pilon 3. Abia după am văzut un paragraf conform căruia as primi aceasta pensie la 60 de ani. Întrebarea mea este dacă primesc banii în momentul în care ies la pensie sau la 60 de ani?