Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua. Am 25 de ani și sunt cadru militar. În momentul ...

Bună ziua. Am 25 de ani și sunt cadru militar. În momentul de fata, conform legislației în vigoare ar trebui sa ies la pensie în jurul vârstei de 48 de ani. Știu ca se vorbește sa se ridice aceasta vârstă dar probabil va fi pana în 60 de ani. De curând am început sa cotizez la pensia de pilon 3. Abia după am văzut un paragraf conform căruia as primi aceasta pensie la 60 de ani. Întrebarea mea este dacă primesc banii în momentul în care ies la pensie sau la 60 de ani?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:37, 13 Decembrie 2022
La cum ati semnat, aveti un grafic cu cat veti cotiza si cand veti incasa.
Veți putea face cerere sa luati banii cand veti dori, dar veti avea o penalitate, primii 2 ani de cotizație nu ii veti recupera
Ultima modificare: Marți, 13 Decembrie 2022
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie privata pikii12 pikii12 buna ziua.am pensie privata obligatorie si pensie facultativa pilonul2...care dintre cele doua pensii o afecteaza pe cea de la stat?eu o sa ies la pensie cam ... (vezi toată discuția)
Loc de munca determinat codrutz2007 codrutz2007 Buna seara ,sunt putin suparat pe tot ce se misca in tara asta ! Am un loc de munca determinat cea ce nu mai sunt sigur pe locul de munca ,ma rog la dumnezeu ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala georgeta21 georgeta21 BUNA ZIUA, MA NUMESC GEORGETA SUNT NASCUTA IN 30-08-1957, AM 24 DE ANI DE VECHIMME SI VA ROG SA-MI SPUNETI LA CE VARSTA POT SA IES LA PENSIE SI DACA POT ... (vezi toată discuția)