avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Activitate Mika T

Activitate Mika T

Nu. Dar trebuie sa trimiteti o cerere in care sa specificati ,ca doriti judecarea in lipsa la termenul respectiv.
Buna ziua! In urma unui proces civil, am o hotarare definitiva prin care reclamanta trebuie sa- mi achite 24000 lei cheltuieli de judecata (fond, apel,recurs). Care sunt pasii care trebuie sa-i urmez pentru a-mi recupera acesti bani. Mentionez ca reclamanta datore are impreuna cu sotul ei 2 apartamente si o casa. Multumesc!
Buna ziua! Intampinarea s-a primit pe data de 12-04-2025 .Cand se implineste termenul de 10 zile pentru raspunsul la intampinare? Multumesc!
Buna ziua! Dupa rejudecarea in apel la tribunal ,reclamanta a facut recurs. Acum in recurs dosarul a ajuns la acelasi complet de judecata care a mai dat o decizie in acest dosar prin care s-a trimis dosarul spre rejudecare la tribunal.Acum ca dosarul s-a intors la acelasi complet ,judecatorii completului nu sunt incompatibili? Ce ma sfatuiti sa fac? Multumesc!

trandafir2 a scris:

Judecătorul care a pronunțat o încheiere interlocutorie sau o hotărâre prin care s-a soluționat cauza nu poate judeca aceeași pricină în apel, recurs, contestație în anulare sau revizuire și nici după trimiterea spre rejudecare, cu excepția cazului în care este chemat să se pronunțe asupra altor chestiuni decât cele dezlegate de instanța de apel sau, după caz, de recurs.

Foarte interesant este faptul ca ati ajuns pana in aceasta faza fara avocat. Felicitari!
Probabil daca ati fi avut avocat putea sa va explice in detaliu aspecte din dosar.

Buna seara! Practic eu am castigat procesul in toate cele 3 etape: prima instanta, apel, recurs.Dar acum incerc sa-mi recuperez cheltuielile de judecata care nu mi-au fost acordate in prima instanta. Acum s-a rejudecat apellul si mi-a dat castig de cauza ,dar reclamanta a facut recurs spunand ca unul din judecatori a fost incompatibil pentru ca a participat si in primul ciclu al apelului unde a respins cererea de apel pe motiv ca nu era calea corecta aleasa, farà sa judece in fond. Voiam sa stiu daca reclamanta are dreptate. Multumesc!
Buna tuturor! Am sa incerc sa pun intrebarea in alt mod. Daca cererea de apel pe neacordare de cheltuili facute in prima instanta a fost respinsa pe motiv ca apelul nu este calea corecta aleasa pentru recuperarea lor ,ci trebuiau cerute prin completare dispozitiv conform art. 442-444 fara sa judece fondul , Curtea de apel a admis recursul si a trimis apelul spre rejudecare din nou la tribunal. Tribunalul a admis apelul si a acordat toate cheltuielile cerute. Din completul de judecata a facut parte si un judecator care in primul ciclu a facut parte din completul care a respis cererea de apel, iar acum in al doilea ciclu a admis apelul. Intebarea este : Acest judecator a fost incompatibil in al doilea ciclu daca in primul ciclu al apelului nu s-a judecat fondul cum s-a facut in ciclul 2 al apelului? Multumesc foarte mult, daca cineva ma poate ajuta cu un raspuns.
Buna ziua! Prin decizia civila a Curtii de apel cauza a fost trimisa la rejudecare la Tribunal ,si a fost judecat apelul de acelasi complet care a judecat si in primul ciclu procesual. In prima faza l-a respins iar la rejudecare l-a admis pronuntand Decizia civila. Partea care a pierdut a facut recurs invocand acest aspect. As vrea sa stiu daca acesta este un motiv pentru recurs. Mentionez ca apelul a fost pe cheltuieli de judecata. Multumesc!
Buna! Intr-un proces civil, la fond nu s-a admis decat un capat de cerere pe cheltuieli de judecata fara ca judecatorul sa motiveze de ce a acordat doar o parte din aceste cheltuieli. S-a facut apel pentru recuperarea tuturor cheltuielilor. S-a admis apelul si a modificat in parte hotararea data la fond ,in sensul ca obliga pe cel care a pierdut sa plateasca toate cheltuielile facute in proces ,onorariu avocat ,cheltuieli de transport , taxe de timbru,martori ,care sunt destul de mari si care au fost depuse la dosar.Hotararea este cu drept de recurs. Pentru a se face recurs ce motive se pot invoca si daca ar fi sanse sa fie admis recursul. Multumesc!
Buna! Am facut recurs impotriva deciziei de apel si a fost admis. Curtea de apel a decis trimiterea apelului spre rejudecare la acelasi complet de la tribunal. S-a fixat deja termen. Mai departe ce urmeaza? Eu ce trebuie sa mai fac ? Multumesc!
Buna ziua! Cum ar putea o persoana sa inscrie o notificare in cartea funciara a casei parintesti pentru asi proteja rezerva succesorala in asa fel ca parintii ei care sunt batrani peste 85 ani si cu 2 atacuri cerebrale mama si care sunt foarte usor influientabili, sa nu poata vinde casa la alta sora care i-a instigat si influientat impotriva mea pentru a pune mana pe casa. Multumesc!