avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Activitate Elenaa22

Activitate Elenaa22

@andrey_f_c
Mulțumesc ptr sugestie și eu m-am gândit la lucrul ăsta, încerc cumva sa vad ce pot face împotriva parfumului,ptr că îl simt și într-o aglomerare de 50 de persoane. Am aflat că are in componență și canabis,
Cat despre celelalte presiuni, ptr toate adunate voi face sesizări scrise și aștept un răspuns. Consult un avocat! Este vorba nu doar de parfum ci și de hărțuire de toate felurile.

Bună ziua, nu trimiteți înregistrările nicăieri. Le păstrați momentan, până consultați pe cineva avizat. Pot fi folosite împotriva D-stra.! Nu avem voie sa înregistrăm, fără acord, dar atâta timp cât așa putem demonstra agresiunile, suntem forțați să o facem.
Așa cum a precizat și Domnul Consilier Juridic Cornel Vasile, avem un regulament intern. Căutați regulamentul in el găsiți drepturi și legi. Faceți o adresă scrisă , către conducerea unității, in care descrieți ce vi se întâmplă și ce drepturi vi se încalcă. Puteți cita și regulamentul, iar răspunsul trebuie sa vină in maxim 30 de zile, in scris. Cereți Nr de înregistrare a adresei, sesizării. Așa voi face și eu ! Știu prin ce treceți! Și dacă nu se opresc, am de gând să consult un avocat cu specializarea in dreptul muncii!
Încă odată: nu trimiteți și nu faceți publice , înregistrările, până nu vorbiți cu un avocat !
Mulțumesc frumos! :)

Sunt de acord cu D-stra!
Am avut un nou dialog, pe cale amiabilă, cred că al 5 lea. Eu inca sper să revină totul la normal. Se pare că și alți colegi sunt deranjați de noul șef, de modul de abordare, vocabular. Oamenii încep să se revolte. Ultima gafă făcută de el este discriminarea persoanelor de vârsta a II a.. Pe mine, încă mă uimește și șochează, comportamentul multora . Și de aici din mediul on-line și din realitate.
Vă puteți închipui , că eu incercam sa păstrez distanța, iar colegul care este mai mic decât copilul meu , râdea și venea după mine, deși știa că sunt alegica?. Iar aici pe blog am fost trimisă EU la psihiatru?
:))))


CsiszerGyongyi a scris:

Bună ziua. Despre hărțuirea morală la locul de muncă puteți citi în OG nr. 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare (art. 2). Discutați cu un avocat dacă problema Dvs. se încadrează sau nu în prevederile acestui act normativ. În rest, susțin părerea utilizatorului hhs - încercați să rezolvați problema pe cale amiabilă. Să analizați și reversul medaliei : audiatur et altera pars. Zile liniștite !

@hhs
Am făcut lucrul asta de circa 5 ori. Ieri am avut un nou dialog, am făcut un pact, deși ..sincer cred că nu o să țină mult timp. Din ce am văzut, multi colegi au probleme cu acest ,, șef,,. Probleme legate de modul lui de abordare și exprimare. Vocea autoritară și fără respect, folosită cu subalternii. Vocabularul și modul de a te exprima, zice totul despre tine! Am văzut și aici , etichete puse fără a cunoaște persoana, fără a cunoaște problema in profunzime!
Am incercat pe toate căile posibile. Au văzut cu ochii lor, ,efectele ,, parfumului cu miros înțepător. Nu era o simpla mâncărime de piele ! A fost atâta de agresivă reacția, încât am ajuns la 3 doctori. Am tușit atât de tare , încât un ochi mi-a ieșit din orbite și îmi fugea ( pare de râs, dar nu este ) și am făcut artroză mandibulară. Am tușit până, expectoram cu sânge. Am făcut fibrilații.
Am dat amănunte ptr că am văzut că am fost luată peste picior și apostrofată, legată de ton. Plus .. comparația că ,, parfumul este moft,,.
Concluzie; sunt lupte ptr posturi de conducere, iar tânărul de 27 ani, este in stare de orice ptr un post. Voi consulta cum am spus un avocat in dreptul Muncii, un avocat cu experiență.

Mulțumesc :)

Mi-a plăcut propunerea amiabila, dar nu prea merge in cazul ăsta.


@andrei2005
Drăguța sugestie :)))) parfumul este de pe piața neagră, unul arăbesc. Și NU, nu există ,,desființarea postului,, :)))) este o firma cu aceleași posturi în toată Europa, iar desființarea unui post implica mult mai multe , decât un pix pe o hârtie. Este vorba de Legi, ITM..etc :)))
Cine a spus de război cu angajatorul?
Daca am spus Boli Profesionale, clar știu despre ce vorbesc ! Clar au fost depistate de profesioniști, nu de neavizați!
Mulțumesc de răspuns, dar etapele astea sunt depășite de mult ,. :))))
Sunt la următorul nivel. O iau erarhic și cu răbdare, chiar daca uneori , prin ironiile gratuite ce le întâlnesc aici , mă enervez .
@hhs
Mulțumesc ptr răspuns :)
Da, angajatorul are obligația să ofere alt loc de muncă, conform pregătirii mele profesionale și care nu îmi pune sănătate mai mult în Pericol, dar nu o v-a face. De asta am scris mai sus, dar văd că mesajul a dispărut, că pot ocupa orice post din firma. In urma pregătiri profesionale și experienței acumulate în anii de muncă, pot ocupa Orice post care nu îmi afectează mai mult prb de sănătate, iar posturi sunt. Este bine că mi-ați dat legile, in caz că respectă avizul de MM , eu voi accepta ce îmi propune, ptr că mă descurc in orice post. Cat despre hărțuire și șicanările repetate, voi consulta un avocat cu experiență în Dreptul Muncii. Mă repet, am dovezi clare, că o fac intenționat.

Jane, da tonul face muzica, doar că aici nu ai simțit tonul , ci o ușoară pierdere a răbdări..:) Când ajungi sa faci atac de panică, numai la gândul că te întâlnești cu ,, parfumul,, da, mai cedezi și psihic.
Da sunt alegica de curând. am scris mai sus, după ce am făcut Covid. Și da, angajatul ce îl folosește este nou, iar eu lucrez acolo de peste 10 ani. Și, da.. a mai început să îl folosească o colegă, dar momentan a renunțat la el. Asta incerc sa vad, dacă există legi ptr protejarea celor ca mine, șicanați și hărțuiți cu miros de parfum. Pot demonstra ce spun, că o fac intenționat! Ptr unii pare amuzant și ireal, dar este real ! Te pot hărțui cu punctele tale slabe.

@Alexandrarares
Mulțumesc de răspuns, drăguț patronul . Eu sunt alergica doar la un anumit parfum. Lucrurile sunt simple de rezolvat! Atunci când ai in jur oameni cu bun simț, educați și cu respect față de cei din jur.
Atunci când lucrezi într-un colectiv , trebuie sa ai o anumită conduită. La mine nu este vorbă, doar de un parfum . Ci de șicanări și hărțuire, presiuni psihice. Iar ptr asta am dovezi clare, că nu întâmplător folosesc același parfum .
Alegica am devenit de câteva luni, după Covid. Mi-a fost afectat auzul și mirosul.
Ps. Acum sunt cuminți, dar nu știu până când. Să nu fie ca in bancul ăla cu soacra și cocul in frunte. :)))
Mulțumesc de răspuns și sugestii, dar pașii ăștia sunt deja parcurși. Ce mă amuză : să apeleze Societatea la AJOFM să ceară CE, un post ptr mine, ptr că ei nu pot renunța la un parfum care agresează nu doar colegii ci și clienții! :))) Nu respecta ei avizele MM , ptr un operat pe cord deschis, dar ptr bolile mele! Cum sa solicite AJOFM, când ei fac angajări pe bandă rulantă și sunt obligați să angajeze și oameni cu dizabilități? :))
Șefi, tot Colegi sunt!!! Eu sunt un om incomod ptr ei. Este simplu, folosesc orice mijloc ptr a scăpa de mine,așa cum au făcut și cu alții. Nu pot renunța la ani de muncă din n motive.
Nu cred că rezolvarea constă în a demisiona, Dureros este că sunt încurajați angajații să plece , nu sa li se dea bază legală.
Îmi voi căuta drepturile singura momentan , in legi , chiar daca aici se pare că primesc Nimic Clar, Concret, doar supoziții.
Am ajuns țara nimănui, fără legi și fără drepturi ?
Mulțumesc
Da, știu! Pare ireal, dar asta este . Conteaza câți? Am scris pe această pagină, sperând să găsesc baze legale , legi concrete .
Lucrurile sunt simple de rezolvat, iar abuzul este clar. Ca să nu mai pomenesc că acei colegi, sunt ,,șefi,, , șefi ce nu au minim de educație, respect și nu au habar de etică, morală . Nu respecta nici avizele de MM, dar să respecte un dialog. Asta s-a întâmplat cu multi colegi. Au făcut presiuni acolo unde aveau prb , până au cedat și au demisionat!

Nu am muncit ani de zile , sacrificat sănătate, familie , am dobândit boli profesionale , ca să plec să renunț la tot , ptr că cineva , nu are minim de educație și bun simț !
Nu sunt aici ptr bârfa, am scris strict crezând că se găsesc oameni profesioniști, care pe bază legală să dea un răspuns sau sfat?
Orice sfat este binevenit, însă prefer sa știu Legi , drepturi .. Nu rezolvări in favoarea angajatorului.

Mulțumesc.

gi-jane2 a scris:

Colegii știu prb de sănătate, au fost rugați să nu mai folosească acel parfum.

Toti folosesc acelasi parfum?

Să înțeleg din ce ați spus că ,conducerea poate scăpa de un angajat ,, incomod,, folosind , hărțuirea și șicanarea , fără ca angajatul hărțuit să aibă drepturi legale? Dovezi medicale sunt, acte medicale au fost arătate, deși actele medicale țin de intimitatea și drepturile fiecărui angajat, iar șefi au văzut crizele alergice pe viu!Este de râsul -plansul ce spuneți . Adică după ani de muncă, sa îți dai demisia, ptr că niște șefi abuzatori au găsit punctul tau slab, sănătatea? :))))
Nu vă supărați , dar doresc sa vad baze legale, legi , articole, care le dau dreptul să șicaneze, să hărțuiască și să împiedice ca un angajat să își desfășoare dreptul de a munci. Mulțumesc

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Faceți dovada problemelor de sănătate respective cu acte medicale pe care le depuneți la conducerea unitatii/,instituției respective,la medicina muncii etc.In funcție de răspuns discutați cu un av pt a vedea ce demersuri exista(din punctul meu de vedere nu multe),Daca problema e grava gândiți va și la o reorientare profesionala,munca de acasă,o mica afacere pt ca probabil în orice colectiv va puteți lovi de astfel de probleme..