avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Activitate andavb

Activitate andavb

mai intai facturati
Răspuns la discuția Închiriere imobil
Cel mai bine, intrebati la ANAF. Sotia are cont pe spv ? Daca aveti de gand sa inchiriati, contul va scuteste de multe drumuri la ANAF. Acum trebuie sa depui o declaratie cand faci contractul (in termen de 30 de zile ) cu contract atasat si o declaratie cand se reziliaza contractul- daca se reziliaza inainte de termen (tot in termen de 30 de zile), cu o notita semnata si de chirias.
Aveti un link unde puteti vedea C168-formularul de depunere contract de inchiriere (descarcati soft A).

[ link extern ]
Răspuns la discuția Închiriere imobil
Contractul de inchiriere se poate depune la ANAF online, cu conditia sa aveti cont pe spv. Aveti grija sa depuneti si declaratia unica in termen de 30 de zile. Am avut o situatie asemanatoare , am inchiriat un apartament in coproprietate eu+fiul meu. Am depus fiecare contractul de inchiriere+declaratia unica. Online e destul de simplu. Puteti sa adresati o intrebare la ANAF daca este necesar da depuneti amandoi actele respective. In formularul prin care se depune contractul la ANAF exista o rubrica daca bunul este in coproprietate si in ce cota.
pentru orice container va trebuie autorizatie de constructie. daca terenul este extravilan, destinatia containerului trebuie sa fie exclusiv agricola
Am avut exact aceeasi problema : un contract de vanzare-cumparare pe care era trecut doar un prenume din doua , fara cnp. Am fost sfatuita de un notar bun ce sa fac : am adus doi martori care ma cunosteau si au declarat in fata notarului ca dna x y din contractul de vanzare este aceeasi cu dna x y z. A costat cam 60 de lei declaratia si am folosit-o la dezbaterea unei succesiuni. Apoi am anexat-o la contract, daca mai este necesara vreodata. Succes !