avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Activitate cllaudia

Activitate cllaudia

Răspuns la discuția Penalitati intretinere
da. intretinerea curenta e platita. am insistat sa precizeze luna pentru care s-a facut plata pe fiecare chitanta.

vali m a scris:

''fără ca suma penalizărilor să poată depăşi suma la care s-au aplicat''...daca intr-o luna aveti intretinere 400 lei,atat pot fi si penalitatile.Asta se intampla cand ajungem la 500 zile de neplata.
Vedeti sa nu fie vorba de penalitatile vechi plus cele de cand s-a terminat procesul incoace.
Ati platit si intretinerea curenta?

Am urmatoarea problema. Am fost data in judecata de asociatia de proprietari pt un 16mii lei (9000 debit si restul penalitati). In urma expertizei facute, instanta a hotarat debit de 4600lei si penalitati de 2400lei (+ sau -). Procesul a durat cam 2 ani si din momentul in care s-a dat decizia pana cand ni s-a comunicat decizia au mai trecut cateva luni. Am achitat debitul asa cum era trecut in hotarare, iar acum asociatia imi cere 8000lei reprezentand penalitati aferente aceleasi perioade. Administratorul motiveaza ca de cand m-a dat in judecata pana cand i-am platit s-au adunat alte penalitati.
Stiu ca exista un articol de lege care precizeaza ca valoarea penalitatilor nu poate depasi debitul. si sunt dispusa sa platesc inca 2000+ lei ca sa evit un alt proces,
Puteti sa imi indicati articolul/legea care prevede ca valoarea penalitatilor nu poate depasi valoarea debitului?
Multumesc
Buna ziua
Sunt abonat al unui spital/clinica privata iar in urma unor controale de rutina mi s-a descoperit o afectiune precanceroasa. Dupa alte analize si proceduri aprofundate mi s-a recomandat rezectia fragmentului afectat chirurgical. Zis si facut.
Problema este ca rezultatul biopsiei probei rezultate din interventie a venit cu vesti proaste si cel mai probabil trebuie repetata procedura. Mentionez ca inaintea operatiei mi-am dat acordul (verbal) pentru a elimina tot tesutul afectat. Dupa o discutie cu alt medic specialist, mi s-a sugerat ca esecul operatiei vine ori din lipsa de experienta a doctoritei ori din lipsa de instrumente medicale specializate (care se pare ca exista la o alta clinica).
Mai mult chiar, dupa citirea rezultatului biopsiei doctorita in cauza mi-a recomandat sa platesc pe baza alte teste fara macar a ma controla. Teste ale caror rezultate dureaza cel putin 3 saptamani timp in care (conform medicului specialist nr 2) starea mea medicala se poate agrava sau chiar evolua catre cancer.
Sunt foarte revoltata si vreau sa stiu care e procedura de urmat pentru a ii da in judecata (spital ori doctor). Eventual un contact al unui avocat specializat.

Va multumesc anticipat
Buna ziua. Timp de 2 zile am urmarit cu interes subiectul. Si eu ma incadrez in categoria rau-platnici din diverse motive. Imi este rusine de mine dar sunt multe lucruri care nu tin numai de mine. Problema mea este in felul urmator: Am cateva credite de nevoi personale facute in 2004-2005. 3 in numar. Am platit la ele cam 2 ani, la fiecare. Intre timp mi-am schimbat si adresa si numerele de tel. Societatea la care eram angajata si asociata si-a schimbat sediul si nu am primit la la firma nici o notificare de plata doar cateva telefoane de la EOS (nr de tel este acelasi). Am un apartament pe numele meu dar este luat prin credit ipotecar si mai are si o ipoteca de rang II pe el. Ca si venit am un venit minim de 600 lei dar societatea nu a primit nici o poprire. La ce ma pot astepta? Somatiile si demersurile legale daca nu le primeste nimeni (cu semnatura ma refer ca probabil ei trimit la vechea adresa) se poate judeca in lipsa? Si daca da ce se poate intampla?
De mentionat este ca acum cateva luni a suni o doamna la firma a vorbit cu tata si l-a informat ca am o datorie echivalenta cu valoarea imprumutului (din care am achitata aproape jumatate) si ca trebuie urgent platita. Nu am avut posibilitatea de a plati suma respectiva (4000lei -restanta fiind de 17000lei, creditul initial tot cam atat fara comisioane si asigurari) si nu a mai sunat nimeni doar mesaje prin care se comunica sa facem urgent plata.
Va multumesc anticipat