avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu societatea de recuperare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu societatea de recuperare

M-au contactat recent cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] in legatura cu un debit pe care il am la [FURNIZOR] din anul 2000. Debitul principal este de 134,84 RON, penalizarile sunt de 337,05RON, iar taxa de reziliere este de 1029,89 RON. :(
Din cate stiu, dupa trei ani se prescriu datoriile. ma insel?
Daca initiaza procedura judecatoreasca impotriva mea au sanse de castig?
Din 2000 nu am mai primit nimic de la [FURNIZOR].
Ce ma sfatuiti sa fac?
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
E prescris.
Sa nu faci in schimb nici un act de esalonare datorii sau plati, ptr ca se poate interpreta ca o recunoastere a debitului urmand sa curga un nou termen de prescriptie de la acea data. Orium, nu trebuie sa iti faci griji, ptr ca cei de la [SOCIETATE RECUPERARE] mai mult pierd procesele decat le castiga. :D
Mult succes!
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
Datoria este prescrisa, ai grija sa nu semnezi nici un acord de plata.
In conformitate cu DEC.167/1958 ,privind prescriptia extinctiva , termenul general de prescriptie este de 3 ani. In cazul tau termenul a inceput sa curga de la data cand ultima factura pe care nu ai platit-o a devenit scadenta. Din acel moment creditorul avea posibilitatea sa ceara realizarea creantei sale. Daca spui ca acest lucru s-a intamplat in anul 2000 atunci dreptul creditorului de a cere in instanta realizarea dreptului sau s-a prescris , adica ,depasind termenul in care se putea adresa instantei pentru investirea cu formula executorie a creantei , instanta ii va respinge cererea . La fel cum ti-au spus si celalti consultanti ai grija sa nu recunosti in nici un fel aceasta datorie fata de creditor si sa nu efectuezi nici o plata catre el in contul acestei datorii deoarece orice plata pe care o vei face , chiar si partiala , va fi considerata valabila si il va repune in termen pe creditor si pentru restul sumei. Motivul este acela ca , desi dreptul de a cere realizarea creantei prin intermediul justitiei s-a prescris , totusi creanta exista iar daca tu o recunosti in modul aratat mai sus ea va fi din nou inzestrata cu posibilitatea de a fi ceruta fortat prin intermediul instantei .
Iti doresc mult noroc.
Am si eu o noua problema cu cei de la [SOCIETATE RECUPERARI] , chiar azi am aflat de ea. Am avut un card de credit la [BANCA] cu limita 700 lei , acum mai bine de 5 ani . Apar la biroul de credite cu suma de 2.263 lei pt acest card de vreo 2 ani . Am facut rost in sfarsit de banii respectivi pt a-l achita dar mi s-a spus ca cei de la [SOCIETATE RECUPERARI] m-au raportat si treb sa stiu de la ei cat am de plata , nu de la [BANCA]. Inteleg ca datoria e prescrisa, la biroul de credit asta-i suma care se repeta luna de luna , e posibil sa am mai mult de plata daca ma duc la ei ? Si e posibil ca tot ei sa te stearga de la Biroul de Credit , ca [BANCA] a spus ca la ei pot doar plati in contul [SOCIETATE RECUPERARI] aceasta fiind clientul lor , dar nu stiu care-i suma . Cum ma pot sterge de la BC fara sa am surpriza de a mai da in plus vreo 3.000 lei ?
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
ContSters20980, utilizator
la BC catre cine figurati ca debitor? [EDITAT]
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Septembrie 2011
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Bun aziua horia33 horia33 Am avut un credit de consum la o banca din 1.10.2003, in valoare de 3500 Ron, si dupa atita ani EOS KSI m-au sunat azi acasa la ai mei, desi eu nu mai stau cu ... (vezi toată discuția)
Nelamurire- prescriptie ContSters98165 ContSters98165 buna ziua. in 2003 am facut un imprumut la banca pe numele meu insa banii i-a folosit prietenul meu. A platit o parte din ei pana la inceputul lui 2004 si ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit de catre societate recuperari creante dfd dfd Buna ziua, in anul 2005 am contractat un credit pt care s-au platit 10 rate. nu am mai avut loc de munca si m-am imbolnavit si nu am mai putut plati. cei de la ... (vezi toată discuția)