avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Activitate Bogdan Cobzariu

Activitate Bogdan Cobzariu

Bună ziua am o întrebare tot am citit pe net ca ar fi o problema cu achiziția de apartamente cu bani nejustificati... De curând o cunoștință șia achiziționat 2 apartamente soț soție cu banii de la nunta plus cumatrie banii au întrat în banca foarte greu neavând soții contractele de la sala de nunta și de la muzica au completat o declarație pe propria răspundere ca banii sunt de la nunta și cumatrie și în sfârșit banca Transilvania a acceptat și sa făcut tranzacția... Acum cei 2 soți sunt stresați la ce vad la televizor cu impozitare 70 la suta pe banii nedeclarati nejustificati... Soția este casnica iar soțul are un pfa ce comercializează textile într-o piață locala iar din acel pfa ajung doar sasi acopere cheltuielile casei plus 2 copii mici. Ideea e ca, cu banii de la nunta și de la cumatrie iau ținut în casa nu și-au pus banii în banca acum au cumpărat 2 apartamente și stau foarte stresați cu impozitarea... Posibil sai notifice cei de la anaf? Pentru 2 apartamente cumpărate cu banii de la nunta și cumatrie țin sa menționez ambele apartamente depășesc ușor 100 mii euro va rog să-mi răspundeți sa le arat și lor mulțimesc
Ok și atunci de ce nu îmi îngrădește dreptul de a mai calcă acolo de 4 ani ma amenință și după nenumărate certuri totuși nu îmi îngrădește dreptul de a mai calcă acolo plus de asta fix lângă mine are apartament proprietarul spațiului de jos bineînțeles și acel apartament de lângă mine la fel cu terasa cred ca și-ar face un beneficiu prin îngrădirea mea de a-și mari terasa apartamentului de lângă mine fiind proietate a persoanei cu spațiul comercial de jos.. Deci care e dilema??? Va rog să-mi răspundeți multumesc frumos.

latka a scris:

Până nu dovediți prin acte că e parte comună exclusivă a celor de la etajul 1, nu aveți de ce sa vă opuneți celor ce au acel acoperiș terasă. Pentru ei orice judecător cu scaun la cap va considera ca e un acoperiș parte comună exclusivă.Deci nu aveți dreptul să considerați ca terasa vă aparține.

Țin sa menționez ca eu sunt la atajul 1 și am doua ieșiri de la dormitoare pe aceea terasa ieșirile sunt făcute din construcția blocului la fel au și vecinii mei toți de la et 1 au ieșiri pe terasa cred ca în cartea tehnica al blocului trebuie sa fie specificat parte comuna nustiu cum sa fac rost de aceea carte dar am sa chem la fata locului un inginer cadastral din ce am mai aflat poate să-mi îngrădească dreptul de a mai calcă acolo proprietarul spatiului de jos dacă gauresc terasa sau o stric intenționat și i ploua lui în cap și nu repar ma poate da în instanta și acel judecător va hotărâ el... Încă o data din ce mam informat eu este parte comuna la toți propietarii de la et 1... Proprietarul spațiului de jos ma amenință de vreo 4 ani ca ma îngrădește oare de ce nu a făcut-o pana acum????

latka a scris:

Păi unde scrie ca e terasa dvs. ?Aveți consemnată acea terasă în actele de proprietate ? Dacă nu, acea terasă e acoperiș pentru spațiul comercial de dedesubt, dar e parte comună exclusivă doar pentru cei care au acest fel de acoperiș.Prin urmare nu aveți ce căuta pe acea terasă, pentru ca nu plătiți dvs., conform legii 196/2018, cheltuielile de întreținere. Are dreptate proprietarul respectiv.

Bună ziua am o problema destul de grava locuiesc într-un bloc la et 1 cu terasa 12 m lungime pe 4 latime terasa este pe toată suprafața blocului aproximativ 100 m cât tine blocul toți proprietarii de la et1 o folosesc atât cât au în fata lor terasa este făcută odată cu blocul 1980 cred anul construcției... Iar proprietarul spațiului comercial de sub mine vrea să-mi îngrădească terasa susținând ca e a lui după 20 de ani sa trezit ca poate să-mi îngrădească terasa pe releveul apartamentului meu terasa nu apare dar cred ca e parte comuna și ma gândesc cum poate îngrădi cel de jos terasa mea de la et 1 asa cum și când vrea el... Va rog dați-mi un răspuns mulțumesc anticipat